O NASGALERIJA DOGODKOVSE NAM ŽELIŠ PRIDRUŽITI?EKIPA IN KONTAKTGRADIVAO DELAVNICAH

Projekt Bolnišnica Medimedo temelji predvsem na tem, da otrokom preženemo strah pred zdravniki in zdravniškimi pregledi ter pripomočki. Slednje dosežemo na tak način, da se jim preko igre približamo, in sicer tako, da so oni starši svojih plišastih igrač, ki so bolne ali poškodovane in pridejo k nam, Medimedo zdravnikom, da jih pozdravimo in jim ponudimo ustrezno nego. Mnogokrat se zgodi tudi, da se otroci želijo sami preizkusiti v delu zdravnika, in sicer tako, da postanemo mi njihovi pacienti in nas potem oskrbijo, npr. nam povijejo poškodovano roko, dajo tablete proti bolečinam.

Poleg igre z otroci, se lahko študentje udeležijo tudi izobraževalnih popoldnevov ali kongresov na izbrano temo, ki je običajno pediatrično obarvana. Namen teh izobraževanj je predvsem to, da študentom približamo določeno pediatrično temo o kateri morebiti ne vedo veliko in o kateri predavajo strokovnjaki iz izbranega področja.

DELAVNICA V OŠ MIKLAVŽA NA DRAVSKEM POLJU:

DELAVNICA V VRTCU SLOVENSKA BISTRICA:

BOŽIČNA DELAVNICA V OŠ TONETA ČUFARJA MARIBOR:

Če si želiš svoj študij popestriti z igranjem z otroci v vrtcih in prvi triadi osnovne šole, smo mi pravi naslov zate. Na naše delavnice se lahko prijaviš tako, da se vpišeš v tabelo, ki jo objavimo nekaj dni pred delavnicami na naši facebook strani Bolnišnica Medimedo Group. Če slučajno še nisi včlanjen v to skupino, lahko vedno zaprosiš za včlanitev in mi te bomo z veseljem sprejeli. Za kakršnekoli dodatne informacije lahko kontaktiraš kar mene, Patricijo Levstik, ki ti bom pomagala po najboljših močeh z vsemi vprašanji in morebitnimi dvomi. Za sodelovanje na naših delavnicah ne potrebuješ nobene predpriprave, le haljo (če jo imaš) ter dobro voljo in zagnanost za delo in igro z otroci.

V ORG ekipi projekta Bolnišnica Medimedo je 5 oseb. Vsaka izmed njih skrbi, da projekt nemoteno poteka, tako da ima vsaka svojo zadolžitev in sicer:

TJAŠA LUKOVNJAK: skrbi za urejanje FB strani.  Po vsaki Medimedo akciji objavi fotografijo akcije in opis fotografije na FB stran.  V primeru bližajočega se predavanja naredi FB dogodek. Njo lahko kontaktirate, če morebiti ne veste kam se prijaviti na določen dogodek ali delavnice, ki jih organiziramo

ALESSIA LEOPUSCECH: je zadolžena za finance ter iskanje sponzorjev in donatorjev. Prav tako je zadolžena za urejanje potnih nalogov in zahtevkov izplačil. Nanjo se lahko obrnete, če ne veste, kje se nahaja obrazec za potni nalog ali ga ne znate ustrezno izpolniti. Enako velja za obrazec z naslovom Zahtevek za izplačilo.

MARTINA LIZZA: je zadolžena za urejanje Instagram strani.   Po vsaki Medimedo akciji objavi fotografijo akcije. Objavlja tudi objave, ki so namenjen širši javnosti in se tičejo pediatrične populacije.

DAŠA LUKIĆ: je zadolžena za pošiljanje mailov vrtcem in šolam, ki vsebujejo soglasje staršev in napotnice za otroke. Pošilja tudi evalvacije vrtcem in šolam po vsaki akciji.

TJAŠA KONTREC: je zadolžena za red v omari in pripravo materiala pred vsako akcijo. Skrbi, da na delavnice ne pridemo s poškodovanim materialom, saj ga ustrezno odstrani ali zamenja z drugim.

Načeloma naš projekt deluje tako, da gre na vsako delavnico ena izmed ORG ekipe in potem še 3-5 članov projekta. Tista oseba, ki gre iz ORG ekipe je zadolžena za razdelitev vlog in celotno izpeljavo delavnice, katere se udeleži.

PATRICIJA LEVSTIK: Vodja projekta Bolnišnica Medimedo

Moja naloga je, da vsak teden razdelim naloge in podam datume do katerih morajo biti naloge opravljene. Name se lahko ORG ekipa obrne, ko naleti na težavo ali kakršnokoli nejasnost. Moja naloga je tudi, da preverim, če so vse naloge opravljene pravočasno in če niso, moram ekipo opozoriti, da nekaj manjka, da je treba še kaj dopolniti. Prav tako je moja naloga, da se s šolami in vrtci dogovarjam za termine.

kontakt: patricija.levstik@gmail.com

Facebookhttps://www.facebook.com/Bolni%C5%A1nica-Medimedo-159686350718344/
Gmailmedimedo@medicinec.si
Instagram: https://instagram.com/bolnisnicamedimedo?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://teddybearhospital.unimelb.edu.au/home

https://www.bemsa.be/scoph/teddy-bear-hospital/

https://www.rcsi.com/dublin/student-life/life-on-campus/student-events/teddy-bear-hospital

Zbornik s prispevki o cistični fibrozi: https://drive.google.com/file/d/1C6KSZ0bK_sdlX76tU7KsbT4KncRX4w6g/view?usp=sharing

Smo projekt Bolnišnica Medimedo in naš cilj je, da otrokom preženemo strah pred zdravniki, belimi haljami, zdravniškimi pregledi in pripomočki. Slednje dosežemo na tak način, da se jim preko igre približamo, in sicer tako, da so oni starši svojih plišastih igrač, ki so bolne ali poškodovane in pridejo k nam, Medimedo zdravnikom, da jih pozdravimo in jim ponudimo ustrezno nego. Mnogokrat se zgodi tudi, da se otroci želijo sami preizkusiti v delu zdravnika, in sicer tako, da postanemo mi njihovi pacienti in nas potem oskrbijo, npr. nam povijejo poškodovano roko, dajo tablete proti bolečinam. Na tak način otroci spoznajo, da zdravniški pregled ni nič groznega in so tako še bolj pogumni, ko naslednjič obiščejo zdravnika.