Movie NightsPredlagaj filmPretekli filmi

DŠMM je leta 2012 začel z organizacijo ležernih večerov druženja medicincev ob filmih. Princip je tak, da se dobimo in v dobri družbi pogledamo kak film, se spoznavamo in kako rečemo na koncu. Če nam je vreme naklonjeno, smo deležni ogleda filma pod zvezdami pred študentskim domom, drugače pa se v mrzlih ali deževnih dneh hitro preselimo v Lentič.

Imaš idejo za film, ki bi si ga lahko ogledali skupaj? Bi rad gledal Terminatorja že osmič, ampak tokrat pač z medicinci? Si ravno na tej strani, pa ne veš točno, kaj bi s samim sabo?

Potem predlagaj kak film v spodnjem obrazcu! In še to: če se podpišeš in bo tvoj film izbran za ogled, te čaka na movie nightu hladna in osvežilna nagrada. Ja, čokolada.

Patch Adams – Hunter “Patch” Adams (R. Williams) je nekonvencionalni študent medicine, čigar neortodoksni pristop spravlja zdravnike ob živce. Sam je zaskrbljen zaradi hladnosti in distance v odnosih med zdravniki in pacienti. Potem ko se sam znajde na drugi strani kirurškega noža, začne verjeti, da lahko humor in dobra volja pomagata veliko bolj kot dobra zdravila.

Mary and Max – Zgodba o prijateljstvu med dvema čudakoma: Mary, osamljeno 8-letno dekle iz predmestja Melbourna in Max, štiriinštiridesetletni debeluh iz New Yorka.

You Don’t Know Jack – Jack Kevorkian je ena je od najbolj kontroverznih oseb v moderni ameriški zgodovini, človek kateremu je mnenje, da imajo ljudje pravico umrieti, prineslo tako slavo kot tudi obsodbo. Dobitnik nagrad Oskar in Emmy, igralec Al Pacino oživi Dr. Smrt v filmu Ne poznate Jacka režiserja Barryja Levinsona, tudi dobitnika Oskarja.

Parada – Režiser kultnih filmov Lepe vasi lepo gorijo in Mi nismo angeli predstavlja tragikomično zgodbo o starih in novih balkanskih ranah. Geja Mirko in Radmilo skušata organizirati parado ponosa v Beogradu, vendar naletita na srdit odpor nacionalistov. Radmilo sklene pakt z vojnim veteranom Limunom – v zameno za organizacijo poroke z dolgoletno ljubeznijo Biserko, bo Limun varoval parado. V iskanju primernih pomočnikov se Limun obrne na nekdanje vojne sovražnike in z Mirkom se podata na nenavadno popotovanje, od Hrvaške, preko Bosne, do Kosova.

La peil que habito (The skin I live in) – Režiser osebnih življenjskih dram Zlomljeni objemi, Vrni se in Govori z njo predstavlja srhljivo zgodbo plastičnega kirurga Roberta, ki se vse od ženine usodne prometne nesreče ukvarja z vzgojo umetne kože. Po 12 letih raziskav je ustvaril popolno kožo, toda za svoje eksperimente potrebuje osebo za testiranje. Pri uresničevanju grozljivih načrtov mu pomaga zvesta gospodinja, toda nepričakovani prihod njenega sina povzroči tragedijo in razkrije ter usodno preplete njihove življenjske poti.