Ultrafest – enodnevni maraton ultrazvoka!

Ultrafest je enodnevni maraton ultrazvoka, na katerem bomo študente naučili osnovnih veščin ultrazvočne diagnostike.  Študentje bodo po predavanjih z intenzivnim hand-on izobraževanjem pridobili ali poglobili znanje o uporabi ultrazvoka kot eni izmed osnonih diagnostičnih metod.

Nadaljujemo uspešno zgodbo

Ultrafest je bil leta 2012 prvič organiziran na ameriški University of California Irvine pod vodstvom priznanega profesorja ultrazvoka Chrisa Foxa. Prvi evropski ultrafest je bil v sodelovanju z ZDA organiziran 17. januarja 2015 na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Ultrafest se širi!

Majski ultrafest je istočasno potekal na Medicinskih fakultetah Univerz v Mariboru in Ljubljani. Sodelovanje med fakultetama bo omogočilo širjenje znanja o ultrazvočni diagnostiki na še več znanja željnih študentov.

Odlično gradivo, zanimiva predavanja in intenzivne hands-on delavnice

Študentje pred Ultrafestom prejmete gradiva, ki jih boste sami predelali, nato pa svoje znanje preizkusili na vstopnem kolokviju in poglobili na predavanjih. Po predavanjih bodo sledile hands-on delavnice, na katerih boste znanje preizkusili še na živih modelih in fantomih ob pomoči inštruktorjev.
Študentje svoje znanje preizkušate in dopolnjujete na šestih postajah:

  • FAST (Focused Assessment with Sonography in Trauma)
  • Žilni postopki
  • FOCUS (Focused Cardiac Ultrasound)
  • Žolčnik in ledvice
  • AAA (anevrizma abdominalne aorte) in GVT (globoka venska tromboza)
  • Pljuča

Plakati

Na voljo so plakati z delavnic Ultrafesta, ki so prosto dostopni pod Creative Commons licenco, ki dovoljuje kopiranje ali razmnoževanje plakatov, tudi v komercialne namene, toda le ob priznanju avtorstva in nadaljnem deljenju pod istimi pogoji. V kolikor bi želeli odklenjene dokumente, nas, prosimo, kontaktirajte preko ultrafest@medicinec.si.

Aorta

Aorta

FAST

FAST

FOCUS

FOCUS

GVT

GVT

Ledvice & žolčnik

Ledvice & žolčnik

Pljuča

Pljuča

ENGLISH versions of Ultrafest posters are available here. They are freely accessible under Creative Commons licence which permits sharing and adapting works even for commercial purposes as long as the original authors are credited and shared under same conditions. For unlocked file, please, contact us at ultrafest@medicinec.si.

Kako do roke na sondi?

Na Ultrafest se lahko prijavijo študentje  od 1. do 6. letnika.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na ultrafest@medicinec.si.