S pomočjo novic DŠMM ostaneš obveščen o vsem obštudijskem dogajanju na Medicinski fakulteti UM.
Društvo študentov medicine Maribor

Prvi december kliče, Jan!

Svetovni dan boja proti AIDS-u

Danes smo še zadnjič obrnili koledar za leto 2012, december je pred nami. Lučke, kuhano vino, vonj po cimetu  in vse, kar gre zraven. Vsako leto se pa pred decembrskim vrvežem ustavimo na prvi dan meseca in se  spomnimo na virus HIV, AIDS in bolne zaradi njih po svetu.

Kampanja ob svetovnem dnevu AIDS-a se že drugo leto glasi ''Getting to Zero!'' Spravimo po 30 letih od odkritja virusa HIV število na novo okuženih, smrti in diskriminacije na nulo. Na svetu vsako leto umre 1,8 milijona ljudi zaradi okužbe z virusom HIV. Novih okužb je še zmeraj ogromno. Posebej so ogroženi otroci v državah v razvoju, kjer sta preventiva in dosegljivost zdravil slaba.

Temu plemenitemu cilju smo se letos priključili v DŠMM. Pripravili smo pentljice, letake in plakate, zbrali kondome in danes bomo ozaveščali Maribor. Se nam pridružiš?

Popij jutranjo kavo, obleci nekaj rdečega in nas poišči na Grajskem trgu (pred Pokrajinskim muzejem), na Trgu Leona Štuklja (pred NKBM) in v Europarku. Danes od 9.00 do 12.00. Več o dogodku si lahko prebereš tukaj.

Ker pa ni samo prvi december dan, ko bi se naj zavedali nevarnosti virusa HIV, uporabite kondom. Zmeraj!
Brucovanje medicincev


Brucovanje medicincev

Končno je tukaj - slovito Brucovanje medicincev! DŠMM obljubljamo nor žur do jutranjih ur ob divji glasbi tako na plesišču kot v koncertni dvorani. Posledice večera si oglej že zdaj na promo videu. Žurali bomo 5. decembra 2012 od 20.00 dalje. Začnemo pred Rektoratom UM, nato pa se bomo ob 22.00 preselili na ŠTUK. Boš tam?


Bulozna epidermoliza


MediAkt - bulozna epidermoliza

Bulozna epidermoliza je zelo redka dedna bolezen s hudimi kožnimi spremembami in prizadetostjo ostalih organov. Predavanje bo vodila predsednica društva DEBRA Polona Zakošek, ki bo informacije o bolezni in življenje s takim bolnikom podajala iz prve roke. Na delavnico se lahko prijaviš tukaj.
Božični koncert


Točke za Božični koncert/avdicija/literarni

Danes je še zadnji dan za prijavo točk za božični koncert. Zberi pogum, klikni tukaj in pridi na avdicijo, ki bo v ponedeljek, 3. decembra ob 18h v mansardi.
Prav tako so še vedno odprte prijave za literarni natečaj. Svoje literarne izdelke na temo "Človečnost in potovanja" pošlji na natecaj@medicinec.si in si pribori bogato nagrado.
Novi vodja projekta


Želiš nova znanja?

Projekt Epruvetka išče novega vodjo. Od vodje projekta se pričakuje, da je motiviran, ambiciozen, vsestranski in samoiniciativen. Za dodatne informacije piši na epruvetka@medicinec.si.

Prav tako iščemo motivirano in zagnano osebo, ki je zainteresirana za organizacijo krajših izmenjav z mesti tujih držav (twinningi). Delo prinaša veliko izkušenj na področju logistike. Intereseni pišite na hansel@medicinec.si ali pokličite 031 726 220 za več informacij.


Kaj se je v DŠMM dogajalo zadnje čase?

Razširili smo si obzorja s predstavitvijo mednarodnih medicinskih izmenjav, kjer so nas letošnji popotniki navdušili za vrsto različnih lokacij po vsem svetu. Tunizija, Portugalska, Čile, Japonska, Anglija, Indonezija... Te že kaj srbijo podplati? Ne pozabi, da se še vedno lahko prijaviš tukaj

Bolnišnica Medimedo je v vrtcih v Slivnici in Mariboru otrokom pomagala premagati strah pred zdravniki. Projekt Ljubezen in spolnost je v Malečniku učitelje rešil iz zadrege, saj so njihove učence izobrazili o spolnosti in tako osvetlili nekaj tabujev.

Prav tako pa smo na 3. zasedanju izredne Skupščine izvolili novega predsednika Društva. Funkcijo je tako prevzel Jan Hansel.
 
 

Prihajajoči dogodki


Medimedo
7. decembra Vrtec Studenci
13. decembra Vrtec Rogoza

Za življenje!
3. decembra OŠ Leona Štuklja Maribor
4. decembra Občina Starše (za občane)
13. decembra Zavod Sv. Jerneja, Slovenska Bistrica

Ljubezen in spolnost
3. decembra OŠ Leona Štuklja Maribor
14. decembra OŠ Destrnik
Copyright © 2012 Društvo študentov medicine Maribor, Vse pravice pridržane.


Email Marketing Powered by MailChimpSent to jhanse90@gmail.com — why did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
Društvo študentov medicine Maribor · Slomškov trg 15 · Maribor 2000
Email Marketing Powered by MailChimp