S pomočjo novic DŠMM ostaneš obveščen o vsem obštudijskem dogajanju na Medicinski fakulteti UM.
Društvo študentov medicine Maribor

Bliža se božični čas in konec leta ...

In tudi mi se poslavljamo z zadnjim izvodom novic letos. Upamo, da vas bo ta paket dobro informiral o predprazničnem dogajanju v DŠMM.
 
Potrpi z vsem, kar v tebi še ni rešeno,
poskusi ljubiti vprašanja sama.
Ne išči zdaj odgovorov,
ki jih ni mogoče dati,
ker bi jih ne zmogel živeti.
In stvar je v tem:
Živeti vse.
Živi vprašanja zdaj,
morda boš potem zlagoma,
ne da bi opazil,
nekega daljnega dne
zaživel odgovore.

 
- J. Powell -

Ob izteku leta 2012 se vsem članom DŠMM zahvaljujemo za sodelovanje in se veselimo vaših idej in motiviranega dela tudi v prihodnjem letu. Verjamemo, da bo 2013 v znamenju napredka in pozitivnega vzdušja v Društvu.

Vaš UO DŠMM
Božični koncert MF UM


Božični koncert medicincev

DŠMM v sodelovanju z Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru prireja v petek, 21. decembra že 8. zaporedni Božični koncert. Med legendami, kot so MeAPZ in Fantje z antenami, se bodo letos predstavili še številni pevci, instrumentalisti, plesalci, igralci, pa tudi tisti, ki bodo združili kar vse našteto. Vabljeni torej v Dvorano Union v petek ob 20.00, po koncertu pa še na zabavo v klub KMŠ. Karte za koncert bodo na voljo v ponedeljek, 17. decembra, v pisarni DŠMM po razporedu objavljenem na FB strani dogodka.

Medimedo bowling

Medimedo bowling

ponedeljek, 17. decembra 2012, vam pravzaprav ponujamo še eno opcijo za sicer malce bolj aktivno druženje. Če vam filmi in kokice ne dišijo in bi ta večer raje kaj (ali koga) podrli, se nam ob 20:00 pridružite Medimedo bowlingu v Koloseju Maribor. Edini in ne tako zelo hud pogoj za sodelovanje pa je, da ste se lani in seveda tudi že letos vsaj enkrat udeležili akcije projekta Bolnišnica Medimedo

V duhu bowlinga pa se lahko prijavite tudi na študentsko bowling ligo ŠS UM.
Movie Night DŠMM


Movie night v ponedeljek

Na že šesti Movie night ste vabljeni v ponedeljek, 17. decembra 2012 ob 20:00, kam drugam kot v Lentič (v študentskem domu 11). Tokrat ste pri izbiri filma imeli besedo tudi vi - filmu Simple Simon ste na Facebooku izmed treh predlogov namenili največ glasov. Gre za komedijo o Simonu in njegovem bratu Samu. Sama je pravkar zapustilo dekle in je zato ves potrt, Simon pa se je odločil, da mu poišče popolno dekle in ga spravi spet pokonci. Vendar pa se naloga za Simona, ki boleha za Aspergerjevim sindromom, izkaže za precej bolj težavno, kot je sprva mislil ...

GRS nočna smuka

V sodelovanju z Gorsko reševalno službo Maribor smo v sklopu izobraževanja študentov medicine pripravili eno poslastico za vse smučarje med vami. V četrtek, 20. decembra in v petek, 21. decembra se bo mogoče udeležiti nočne smuke z GRS-jevci. Na smučišču na mariborskem Pohorju se bodo izvajale simulacije nesreč in reševanja. Karta za nočno smuko bo za udeležence seveda zastonj. Je pa število mest omejeno na 5 na večer, zato pohiti s prijavo tukaj.


Kaj smo v DŠMM počeli od našega zadnjega javljanja?

Bolj ali manj nore stvari smo počeli na letošnjem Brucovanju medicincev. Predvsem na brucih, se razume. Po slabih dveh kilometrih paradiranja izpred Rektorata do Štuka jih je po neizprosnem krstu čakalo še 500 metrov - govorimo seveda o rock bandu, ki je dokončno razvnel tudi tiste malo starejše medicince. Če se slučajno ne spomnite jasno, kaj se je to noč dogajalo z vami, se poiščite na fotkah in se s ponosom pokažite tudi mami.

Letos se je projekt Ljubezen in spolnost odločil še posebej aktivno vključiti v ozaveščanje ljudi ob 1. decembru, svetovnem dnevu boja proti AIDS-u. Inštruktorji so se razpršili po Mariboru in postavili manjše stojnice na Grajskem trgu, Trgu Leona Štuklja in v nakupovalnem središču Europark. Oblečeni v rdeče so delili pentljice, letake ter kondome in tako ozaveščali mimoidoče.

Nekaj vas je pogumno darovalo pol litra krvi na krvodajalski akciji Poženi srce, daruj kri!, ki jo je organiziral Študentski svet Univerze v Mariboru.

      Darovanje krvi


Prihajajoči dogodki

Bolnišnica Medimedo
19. decembra OŠ Gustava Šiliha Laporje

Za življenje!
19. decembra OŠ Rače
20. decembra DSŠ Lendava

Ljubezen in spolnost
20. decembra OŠ Maksa Durjave
21. decembra DSŠ Lendava - gimnazija
Copyright © 2012 Društvo študentov medicine Maribor, Vse pravice pridržane.


Email Marketing Powered by MailChimpSent to <<E-pošta>> — why did I get this?
unsubscribe from this list | update subscription preferences
Društvo študentov medicine Maribor · Slomškov trg 15 · Maribor 2000
Email Marketing Powered by MailChimp