S pomočjo novic DŠMM ostaneš obveščen o vsem obštudijskem dogajanju na Medicinski fakulteti UM.
Društvo študentov medicine Maribor

Party by Kapa"Party by Kapa!"

Izpitno obdobje je mimo, ti pa nimaš načrtov?
Še ne veš, kaj boš počel po velikonočnih praznikih?
Rad igraš beerpong in podobne igre?
Se preprosto rad družiš, še posebej na zabavah?

 
Pridi na zabavo "Party by Kapa", ki bo v torek, 2. aprila 2013,
ob 20. uri v Lentiču!
 
"Ampak jaz nimam kape, bi pa vseeno rad šel …"  Nič hudega, vsi so vabljeni! Če pa jo imaš, jo prinesi s sabo!
 
P.S. Za pijačo in prigrizke bo poskrbljeno.
Iniciativa zdravnikov


Iniciativa zdravnikov

Zaposlitev po uspešnem študiju medicine in opravljeni specializaciji že dolgo ni samoumevna. Vedno več je mladih in brezposelnih zdravnikov. Trend, ki nas mora skrbeti. Bomo morali po napornem študiju in specializaciji životariti ali pa preprosto oditi v tujino? O tem, zakaj je to tako in kaj lahko na tem področju storimo, bi se Iniciativa zdravnikov rada pogovorila z vami. Gre za prostovoljno in neodvisno Iniciativo zdravnikov za  transparentno in strokovno zdravstvo v Sloveniji. Več o Iniciativi zdravnikov najdete na njihovi spletni strani, njihovo predstavitev pa na Medicinski fakulteti v Mariboru pričakujte v začetku aprila.
Srečanje pediatrov


Srečanje pediatrov

Vabljen si na 23. srečanje pediatrov, ki bo 5. in 6. aprila 2013 v Kongresnem centru Habakuk v Mariboru. Organizirajo ga Univerzitetni klinični center Maribor, Klinika za pediatrijo, Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor in Katedra za pediatrijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Seminarji predavateljev so razdeljeni v tri sklope - Bolezni in simptomi otrok kot odraz slabega družinskega ravnovesja, Genetika v pediatriji in Zastrupitve pri otrocih. Podrobnejši program in prijavnico najdeš tukaj. Še to - študentje smo seveda oproščeni kotizacije, za obisk pa nam pripadejo 3 kreditne točke.


Kaj so zadnje čase počeli naši projekti?

Pri projektu Epruvetka smo 19. in 21. marca organizirali vpis nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic (KMC) v register Slovenija Donor in darovanje krvi. Pozitivno smo bili presenečeni ne samo nad številčnim odzivom študentov Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (UM), ampak tudi nad drugimi študenti UM, ki so se nam samoiniciativno pridružili. V register nesorodnih darovalcev KMC Slovenija Donor smo vpisali 50 študentov. Akcije se je udeležilo tudi 13 krvodajalcev. Študentje Medicinske fakultete UM smo ponovno pokazali, da zmoremo narediti korak k sočloveku in mu pomagati pri njegovi poti do zdravja. Vsem, ki ste se akcije udeležili, se lepo zahvaljujemo, poiščite pa se lahko na fotografijah na naši aktivni Facebook strani Epruvetke.

    


Prihajajoči dogodki


Bolnišnica Medimedo (prijave preko maila medimedo@medicinec.si)
28. marec OŠ I Murska Sobota
4. april OŠ Planina pri Sevnici

Ljubezen in spolnost (prijave preko spletnega obrazca)
29. marec 1. gimnazija Maribor

Copyright © 2013 Društvo študentov medicine Maribor, Vse pravice pridržane.


Email Marketing Powered by MailChimp