S pomočjo novic DŠMM ostaneš obveščen o vsem obštudijskem dogajanju na Medicinski fakulteti UM.
Društvo študentov medicine Maribor

Morje, sonce, medicinci - Medicinijada 2013! 


Medicinijada
Kot vsako leto bo tudi letos v Budvi v Črni Gori potekala že 37. tradicionalna Medicinijada. To je izobraževalno-športni projekt, ki ga organizirajo študentje Medicinske fakultete Univerze v Beogradu. Na njej nastopa okoli 3000 študentov s 17 fakultet iz 6 držav Zahodnega Balkana in Jugovzhodne Evrope. Športni del sestoji iz raznih športov, kjer študentje različnih fakultet tekmujejo med sabo. Na voljo so nogomet, košarka, rokomet, odbojka, plavanje, streljanje, tenis, namizni tenis, kros in šah. Poleg večine medicinskih fakultet sodelujejo tudi študentje farmacije in stomatologije. Seveda pa ne manjka zabav, ki se odvijajo na plaži, v diskotekah ter v hotelskih kompleksih.
 
Projekt bo potekal od 9. maja do 14. maja 2013 v Budvi v Črni Gori (na Slovenski plaži).
 
Participacija znaša 130 € na osebo (stroški prevoza niso vključeni). Prevoz bo naknadno določen glede na interes (najet kombi, avtobus, …). Hotelski kompleksi imajo sobe za 2, 3 in 4 osebe. Vključen je 5x polni penzion.

Si za? Prijavi se TUKAJ
Časa za razmislek imaš le do 10. aprila 2013.
 
Več o lanski Medicinijadi najdeš na spletni strani, za dodatne informacije pa piši Goranu na berghaus@medicinec.si.

Iniciativa zdravnikov


Predstavitev Iniciative zdravnikov

V preteklem mesecu je bilo veliko govora o zaposlovanju mladih zdravnikov v Sloveniji. Diplomanti ne morejo dobiti želene ali katere koli specializacije. Vedno več jih po končani specializaciji ne dobi redne zaposlitve. To je stanje, ki ga je potrebno spremeniti. V ta namen smo povabili predstavnike Iniciative zdravnikov, ki poleg drugih sprememb zdravstvenega sistema zahtevajo korenite spremembe na področju zaposlovanja mladih zdravnikov. Svoj predlog nam bodo predstavili v sredo, 17. aprila 2013, ob 19. uri v predavalnici 5 v stavbi Medicinske fakultete UM. Zanima jih naše mnenje o tem, zato smo vabljeni v čim večjem številu. Več informacij o sami iniciativi lahko najdeš na njihovi spletni straniZaradi lažje organizacije dogodka te prosimo, da svoj prihod potrdiš s pomočjo spletnega obrazca. Se vidimo!
 
Teden zdravja


Teden zdravja

V prihodnjem tednu bo v organizaciji Študentskega sveta UM potekal Teden zdravja. Pestro dogajanje, ki ga bodo zaznamovale različne športne dejavnosti, predstavitve in predavanja, se bo odvijalo na različnih lokacijah po Mariboru cel teden. Cilj je med študenti širiti zavedanje o zdravem načinu življenja in telesni aktivnosti. Te mogoče zanima plezanje? Bi rad testiral svoje tekaške zmogljivosti? Ali pa te zanima skrivnost zares uspešne diete? To so zgolj tri dejavnosti, ki jih pripravljajo prihodnji teden. Program vseh dogodkov tedna zdravja najdete na spletni strani študentskega sveta UM. Na voljo so podrobni opisi posameznih dogodkov in povezave do spletnih prijav nanje. Po dolgi zimi lahko končno obuješ svoje športne copate in izkoristiš to priložnost za gibanje v dobri družbi! 
Zdravniki brez meja


Zdravniki brez meja

Zdravniki brez meja so največja prostovoljna humanitarna organizacija zdravnikov na svetu in nudijo nujno medicinsko pomoč na ogroženih območjih po celem svetu. So svetovno gibanje, ustanovljeno leta 1971 v Parizu. Za to gibanje je zagotovo vsakdo izmed nas že slišal, veliko slovenskih zdravnikov je že sodelovalo in nudilo pomoč ljudem po celem svetu. Izkušnje iz prve roke lahko slišiš v sredo, 17. aprila 2013, ob 17. uri v dvorani Frana Miklošiča v prostorih Rektorata UM. Zdravnik Danijel Bešič Loredan bo predstavil svoje izkušnje, ki jih je leta 2010 pridobil na svoji prvi misiji v Nigeriji v vlogi zdravnika kirurga. Več informacij o organizaciji Zdravniki brez meja (fr. Médecins Sans Frontières) najdeš na njihovi spletni straniPredavanje organizira Karierni center UM. Preko povezave do dogodka se lahko nanj prijaviš. Prijava je za vse udeležence obvezna in na voljo je samo še nekaj mest.
Kongres izvedencev


Mednarodni kongres na temo psihiatrije

V Hotelu Habakuk bo med 18. in 20. aprilom 2013 potekal 3. mednarodni kongres medicinskih izvedencev, ki ga organizirata Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Letošnja osrednja tema je psihiatrija in program bo obsegal predavanja mnogih domačih in tujih strokovnjakov s tega področja. Študentom ponujajo udeležbo z znižano kotizacijo (45 €), vendar se od nas v tem primeru pričakuje pomoč pri organizaciji kongresa. Na uradni spletni strani dogodka si oglej celoten program, tam pa najdeš tudi prijavnico, če si se navdušil nad malce drugačnim pridobivanjem dodatnih znanj.


Kaj so zadnje čase počeli naši projekti?

Naš projekt Za življenje je na zasedanju Generalne skupščine IFMSA marca 2013 v ZDA dobil 3. mesto v kategoriji Rex Crossley Award for Best IFMSA Project. Čestitke ekipi!

    Za življenje


Prihajajoči dogodki


Bolnišnica Medimedo (prijave preko maila medimedo@medicinec.si)
11. april 2013 Vrtec Velika Nedelja
18. april 2013 OŠ Duplek

Ljubezen in spolnost (prijave na http://bit.ly/lis_prijava)
8. april 2013 OŠ Breg, Ptuj
8. april 2013 OŠ Bojana Ilicha, Maribor

Za življenje!
11. april 2013 Vrtec Slovenske Konjice, enota Tepanje
12. april 2013 Teden zdravja na FF UM za študente
15. - 19. april 2013 Dva tečaja za člane Motokluba Velenje

Copyright © 2013 Društvo študentov medicine Maribor, Vse pravice pridržane.


Email Marketing Powered by MailChimp