S pomočjo novic DŠMM ostaneš obveščen o vsem obštudijskem dogajanju na Medicinski fakulteti UM.
Društvo študentov medicine Maribor

The Essentials party


           The Essentials party

 

"A bo letos še sploh kakšna taprava medicinska čaga?" Odgovor je vsekakor DA!

Kdaj:  v torek, 7. maja 2013, ob 22. uri
Kje: v klubu Satchmo
Tema: The Essentials
 
Čago organizirajo trije uspešni projekti DŠMM (4life, Ljubezen in Spolnost ter Epruvetka), od katerih bo vsak prispeval določeno bistveno skrivno sestavino. Med drugimi bodo večer popestrile tudi zabavne igre, kjer si lahko prislužiš kakšno uporabno nagrado.
 
Love me! Save me! Revive me!
Pick one!
 
POZOR: Ta dogodek bo hkrati tudi zaključna letošnja čaga! Tvoja medicinska dolžnost je, da prideš. ;)
 
Karte bodo na kot običajno voljo pri predsednikih letnikov od ponedeljka, 6. maja 2013.
Absolventi in diplomanti pišite na jalsovec@medicinec.si.
 
Vsaka karta velja kot welcome drink, seveda pa bodo tudi tokrat vso noč akcijske cene pijač!
 
P.S. Welcome drink bo sedaj boljši. ;)      

Kam po študiju


Kam po študiju medicine?

Se tudi ti sprašuješ: "Kam po študiju medicine? Katero specializacijo izbrati? Kako in kam se prijaviti?" Se ti porajajo takšna in podobna vprašanja? Ne oklevaj! Poišči odgovore na svoja vprašanja in pridi na delavnico Kam po študiju medicine, ki bo v sredo, 15. maja 2013, ob 9. uri, v 16. nadstropju kirurške stolpnice Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Predstavile se bodo priljubljene specializacije - kirurgija, interna medicina, psihiatrija, patologija in intenzivna medicina ter Zdravniška zbornica Slovenije in kadrovska služba Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Splošne bolnišnice Celje. Prijavi se do ponedeljka, 13. maja 2013, preko obrazca.

 
Recepcija


Razpis za kontaktne osebe za poletne recepcije

Projekt Mednarodne medicinske izmenjave bo tako kot vsako leto julija gostil skupino tujih študentov, o čemer si lahko več izveš tukaj. Če želiš postati del tega, se lahko prijaviš za kontaktno osebo na izmenjave@medicinec.si. Naloge kontaktne osebe so zgolj tri: pričakati študenta na železniški postaji in ga odpeljati do študentskega doma ob mestnem parku, mu urediti telefonsko številko na Simobilu in subvencionirano študentsko prehrano (utečen postopek) ter ga peljati na izbrani oddelek ali inštitut. Za opravljene naloge je kontaktna oseba nagrajena s točkami za izmenjave, vsekakor pa to predstavlja lepo izkušnjo in možnost navezovanja stikov s tujimi študenti medicine. Torej, pohiti, saj je čas za prijavo le še do srede, 8. maja 2013.
 
Akupunktura


Delavnica na temo akupunkture

Projekt Mediakt pripravlja pod okriljem DŠMM novo delavnico - tokrat na temo akupunkture. Predavala bo Ivica Flis Smaka, specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine. Študij medicine je končala v Ljubljani, podiplomski študij pa v Zagrebu in Bruslju.  Poleg akupunkture obvlada tudi druge komplementarne in konvencionalne veje in je opravila številna izobraževanja (shiatsu masaže, ajurveda ipd.). Delovala je tudi v zdraviliščih kot vodja ali direktorica zdravstva, sedaj pa vodi zasebno ambulanto v Mariboru. V sredo, 8. maja 2013, ob 16. uri nam bo predavala o zdravljenju z akupunkturo. Predavanje, namenjeno študentom medicine in drugim zainteresiranim, bo v predavalnici P4 Rektorata UM
MSJC


MSJC pro et contra kongres

Vabljen na Študentski mednarodni kongres, ki ga organizira Medical Student Journal Club (MSJC) ki bo med 25. in 26. majem 2013 v Hotelu Golf na Bledu. Na kongresu sodeluje 44 govorcev, ki so študenti medicine, od tega 22 tujih in 22 slovenskih. Čaka te 11 sklopov iz različnih področij interne medicine in kirurgije, v vsakem sklopu 2 pro et contra predavanji, skupaj torej 22 pro et contra predavanj. Kongres je namenjen študentom medicine od 1. do 6. letnika. Kotizacije ni, prijava je neobvezna, a zaželjena iz organizacijskih razlogov in sicer na medicalstudentjournalclub@gmail.com, kamor lahko pišeš tudi za dodatne informacije. Na kongresu bodo podelili 3 izvode 18. izdaje knjige Harrison's Principles of Internal Medicine. Program je še v pripravi, MSJC pa lahko spremljaš na njihovi FB strani.


Kaj smo v zadnjem času počeli v DŠMM?

V čitalnici ČUK se je brez žrtev, a uspešno zaključila prva Cogito debata med učitelji in študenti MF UM na temo etičnih aspektov izbire genetskih lastnosti zarodka pri in-vitro fertilizaciji. Slike najdeš tukaj in ne pozabi lajkati Facebook profila ŠS MF UM.

     Cogito  Cogito  Cogito
 
Naši hrabri društveniki so se prav tako udeležili slovitega Batateka. Baje da je bilo noro in nepozabno, zato če si zamudil letos, glej, da se prijaviš v 2014. Več slik si pa lahko ogledaš tukaj.

   
 


Prihajajoči dogodki


V okviru Tutorstva pripravljamo "Vodič za bruce" in "Vodič po UKC". Ta dva vodiča bosta v veliko pomoč vsem bodočim brucem in študentom 3. letnika, ki se prvič srečujejo s kliniko. Ker želimo narediti priročnika čimbolj uporabna, prosimo tudi za tvojo pomoč. Odgovori na kratko anketo in opiši svoje izkušnje/mnenja/kritike. Ne bo ti vzelo veliko časa. Če si 1. ali 2. letnik, prosim izpolni tole anketo, če pa si 3. ali višji letnik, pa tole.

 
Projekt Ljubezen in spolnost
9. maj OŠ Janka Glazerja Ruše - 2 inštruktorja od 10. do 13. ure
14. maj OŠ Prežihovega Voranca Srednja Bistrica (Črešnovci) - 2 inštruktorja od 10. do 13. ure
16. maj SŠ za gostinstvo in turizem Maribor - 2 inštruktorja
22. maj SŠ za gostinstvo in turizem Maribor - 2 inštruktorja
27. maj OŠ Murska Sobota III - 4 inštruktorje od 8. ure do 9.30

Prijave na ljubezeninspolnost@medicinec.si. Za šole izven Maribora potrebujejo tudi voznike - potni stroški bodo povrnjeni.

Projekt Za življenje!
7. maj Bumerang sreče - Turnišče
8. maj 4 Life Advanced
9. maj OŠ Zalog
14. maj OŠ Prežihovega Voranca Srednja Bistrica

Copyright © 2013 Društvo študentov medicine Maribor, Vse pravice pridržane.


Email Marketing Powered by MailChimp