S pomočjo novic DŠMM ostaneš obveščen o vsem obštudijskem dogajanju na Medicinski fakulteti UM.
Društvo študentov medicine Maribor

Kongres študentov medicine Maribor

Raziskovalna dejavnost je pomemben del študija in gonilo celotne medicinske stroke. Študentje medicine se ob svojem študiju aktivno ukvarjamo tudi z raziskovalnim delom. Veliko študentov raziskuje in lahko ponudi veliko zanimivih ugotovitev. Za te raziskovalne naloge pa je ponavadi premalo prostora na različnih kongresih, zato ostanejo ta znanja in ugotovitve skrite javnosti.

Z namenom, da bi tudi te znanstvene dosežke delili z javnostjo, Društvo študentov medicine Maribor letos prvič organizira Kongres študentov medicine Maribor, ki bo potekal v ponedeljek, 20.  maja 2013, z začetkom ob 9. uri v veliki predavalnici v 16. nadstropju kirurške stolpnice UKC Maribor.

Med drugim boš imel priložnost prisluhniti tudi predstavitvam raziskovalnih del nekaterih naših znanstvenih sodelavcev:
  • asist. dr. Andraž Stožer, dr. med.,
  • doc. dr. Miljenko Križmarić, univ. dipl. inž. el.,
  • asist. dr. Jurij Dolenšek, univ. dipl. biol.
V sklopu kongresa bo organizirana tudi delavnica, kjer boš dobil priložnost usvojiti nekatere veščine javnega medijskega nastopanja.
 
Še nisi prijavljen? 
1. Klikni tukaj.
2. Odpri zavihek »PRIJAVA NA KONGRES«
3. Dopolni podatke!

Prijava je možna samo še danes, v soboto, 18. maja, do polnoči! Pogram najdeš tukaj.

Vabljen!
Ekipa organizatorjev

Mladi in zdravi


Mladi in zdravi 2013

Društvo študentov medicine Maribor te skupaj z Evropsko prestolnico mladih 2013 vabi na dogodek Mladi in zdravi 2013. Naši projekti bodo mimoidočim na zabaven, interaktiven, predvsem pa inovativen način predstavili svoje dejavnosti. Postopke oživljanja bodo naši člani predstavili skozi flash mob sredi Grajskega trga v Mariboru ob 11. uri, dogajanje pa se bo nadaljevalo vse do popoldneva s predstavitvami projektov na stojnicah. Zato v četrtek, 23. maja 2013, pridi na akcijo Mladi in zdravi, kjer se bo za vsakogar našlo nekaj zabavnega. Skupaj gradimo zdravo prihodnost.

P.S. Povabi ali pa kar pripelji na dogodek tudi svoje prijatelje. Če pa želiš kot pravi medicinec sodelovati v flash mob-u, pa pridi že ob 10.30!


Presnovnik


Presnovnik

Pa ga imamo! Prvo poljudnoznanstveno revijo študentov medicine - Presnovnik! Revija, ki te bo spodbujala k vsestranskosti, h kritičnemu mišljenju in te neizmerno zabavala, je že tik pred izidom.

Te zanima, katere vsebine boš lahko prebiral v prvi številki ali pa si nemara želiš sodelovati v naših nagradnih igricah? Predlagamo ti, da nas poiščeš na Facebooku ...
DŠMM piknik


DŠMM piknik

Kmalu bo šlo spet čisto zares. Izpiti so pred vrati. Da bomo lažje zasedli stole in mize v ČUK-u, se stepli za zadnji izvod Rang & Dale-a v knjižnici in da zaključimo uspešno študijsko leto, te vabimo na DŠMM piknik. Dobimo se v četrtek, 23. maja 2013, ob 17. uri na travniku poleg UŠC Leona Štuklja, pri študentskem naselju na Gosposvetski cesti. Poskrbljeno bo za dobro hrano, osvežilno pijačo in odlično glasbo! Prinesi s sabo kako žogo, da bomo tudi športno aktivni, seveda pa ne pozabi na veliko dobre volje. Vabljeni vsi aktivni člani društva. Prispevek znaša za vse člane 5 EUR. Pokril bo hrano in pijačo. Glede plačila te bomo pravočasno obvestili. Prijavi se prosim čim prej, najkasneje pa do torka, 22. maja 2013, preko spletnega obrazca. Se vidimo! 

Ljubezen in spolnost


Projekt Ljubezen in spolnost raste in se razvija

Člani projekta Ljubezen in spolnost tudi v zadnjih izdihljajih študijskega leta ne bomo počivali. Po uspeli zabavi smo že pripravljeni na nove izzive, posodobili smo smernice za inštruktorje in pripravili še bolj poučno predstavitev za srednješolce. Tudi našo spletno stran smo se potrudili približati uporabniku, še vedno pa razvijamo načrt sodelovanja s projektom Testiraj.se. Načrtujemo živahno in barvito ter seveda presenečenj polno predstavitev v sklopu Evropske prestolnice mladih. Če ti je tematika blizu, če želiš storiti nekaj dobrega za boljšo ozaveščenost mladih in razbijanje tabujev, povabilo k sodelovanju v ambiciozni ekipi še vedno velja!


Kaj smo v zadnjem času počeli v DŠMM?

Za nami je še ena uspešna medicinska čaga, žal pa tudi zadnja letos. Več fotografij z Essentials party-ja poišči v fotogaleriji.

Essentials party   Essentials party   Essentials party
   
 
 


Prihajajoči dogodki

 
Projekt Ljubezen in spolnost
22. maj SŠ za gostinstvo in turizem Maribor - 1 inštruktor
27. maj OŠ Murska Sobota III - 2 inštruktorja

Prijave na ljubezeninspolnost@medicinec.si. Za šole izven Maribora potrebujejo tudi voznike - potni stroški bodo povrnjeni.
Copyright © 2013 Društvo študentov medicine Maribor, Vse pravice pridržane.


Email Marketing Powered by MailChimp