S pomočjo novic DŠMM ostaneš obveščen o vsem obštudijskem dogajanju na Medicinski fakulteti UM.
Društvo študentov medicine Maribor

Presnovnik

Presnovnik je čisto nova poljudnoznanstvena revija študentov medicine, ki zabava, spodbuja k vsestranskosti in h kritičnemu mišljenju!

V majski številki ...

V rubriki Poljudoznanstveno lahko izbiraš med različnimi tematikami. V kakšne skrajnosti nas lahko popelje odvisnost od računalniških iger in kaj se zgodi, ko nas ne ustavi niti izguba zdravja? Na naslednji strani pa prispevek o sindromu, ko postane bolezen nekaj želenega in bolnišnica drugi dom. Ne mislimo študentov medicine, kajti o njih teče beseda v članku, ki približuje način dela tutorjev kliničnih veščin na naši fakulteti ter v predstavitvi projekta Epruvetka.

Zate smo pripravili tudi intervju z Andražem Stožerjem, asistentom za fiziologijo, ki deli z nami svoja zanimanja in filozofijo, ki mu omogoča, da svoje delo ter življenje zajema z veliko žlico.

Če rabiš idejo za načrtovanje poletnih počitnic, preberi še, kako se imajo naši kolegi na tujem, od študijske izmenjave v Nemčiji do enomesečne klinične prakse v Braziliji.

Da se bo res našlo za vsakega nekaj, še študentska kolumna, refleksija na debato, odgovor tete iz ozadja, nagradna križanka in zvonjenje, ki vam bo dalo zagon do jesenske številke.

In vse to le za 1 EUR!

Če si pozabil po svoj izvod Presnovnika, ga lahko še vedno dobiš v pisarni DŠMM, več informacij in novičk  pa najdeš na njegovi spletni in Facebook strani. Ali si tokratno številko že z veseljem prebral in se nam želiš pridružiti tudi ti? Potem ne odlašaj in piši na urednik@medicinec.si, da začnemo čim prej sodelovati in ustvarjati novo številko Presnovnika!


Kaj smo v zadnjem času počeli v DŠMM?

V ponedeljek, 20. maja, smo študentje medicine v Mariboru pod okriljem DŠMM organizirali prvi Kongres študentov medicine Maribor, kjer so naši študentje lahko predstavili izsledke svojega raziskovalnega dela v zadnjem letu. Fotografije z dogodka poišči tukaj.

V četrtek, 23. maja, smo DŠMM v sodelovanju z EPM v sklopu Festivala prostovoljstva izvedli enodnevni projekt Mladi in zdravi 2013. Začeli smo z medicinsko obarvanim flash mob-om, nadaljevali pa do popoldanskih ur s predstavitvijo naših projektov na stojnicah. Tukaj najdeš celotno fotogalerijo dogodka.

V četrtek, 30. maja, smo bili priča gledališki igri Otroci Lenta gledališke skupine DKD Svoboda Senovo, odigrani v dobrodelne namene za humanitarno mediicnsko odpravo Malavi 2013. Če se predstave nisi udeležil, pa te vseeno zanima, tukaj lahko preveriš, kaj se je dogajalo.

KŠMM   Mladi in zdravi   Mladi in zdravi         
   
 
 


Prihajajoči dogodki

 
Projekt IZPITNO OBDOBJE
Delavnica od 17. junija do 12. julija. Prijave preko AIPS-a, ne DŠMM! Se slišimo ponovno pred začetkom naslednjega študijskega leta. ;)
Copyright © 2013 Društvo študentov medicine Maribor, Vse pravice pridržane.


Email Marketing Powered by MailChimp