Pomembno poglavje v naši zgodbi bo letos tudi izobraževanje. Izobraževanje je poleg raziskovanja eden izmed ključnih elementov napredka medicinske vede, znanosti in stroke. S to stranjo upamo, da bomo lahko širjenje znanja približali vam in omogočili trajnostni razvoj in napredek. Postrezite si s široko ponudbo izobraževalnih vsebin, ki bo iz meseca v mesec rasla.

Medicinčnik

500 strani dolga knjiga Medicinčnik je plod večletnega dela naših študentov, ki so s skupnimi močmi uspeli povzeti vse pomembne vidike kliničnega dela tekom študija na MF UM. Študenti si boste lahko s pomočjo Medicinčnika olajšali vaše 4-letno delo v UKC tekom vaj pri kliničnih predmetih.

Vodič za bruce

Novost leta 2013 je Vodič za bruce, ki smo ga DŠMM pripravili v sodelovanju s Študentskim svetom in tutorstvom. Ustvarili smo ga s ciljem, da novopečenim študentom naše fakultete olajšamo prehod v novo študijsko okolje in jih tudi na tak način sprejmemo v svoje vrste.

Vodič po UKC

Analog zgornjemu izvodu je Vodič po UKC, ki bo pomagal tretjim letnikom ob prvih korakih skozi labirint Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in jih seznanil z osnovnimi rituali, ki spremljajo delo v bolnišnici.