O NASGALERIJA DOGODKOVSE NAM ŽELIŠ PRIDRUŽITI?EKIPA IN KONTAKTGRADIVAO DELAVNICAH

Smo projekt Melita. Ime projekta izhaja iz latinske besede za sladkorno bolezen-diabetes mellitus. Projekt temelji na ozaveščanju javnosti o zapletih ter zdravljenju globalnega problema sladkorne bolezni. Izvajamo klinične delavnice, predavanja in druženja.


Pri projektu organiziramo veliko različnih dogodkov.
Od rednih kliničnih akcij do tradicionalnih pohodov na pohorje. Z dogodki poskušamo člane spodbuditi k aktivnem sodelovanju v projektu in jih ozaveščati o pomembnosti diabetesa.

Naš najpogostejši dogodek so klinične akcije, za katere je v začetku vsakega semestra organizirana uvajalna delavnica. Akcije potekajo v Europarku, na njih se mimoidočim merijo krvni sladkor, holesterol in trigliceridi v krvi. Na njih imajo člani priložnost uriti svoje klinične veščine in ozaveščati javnost o sladkorni bolezni.

Organizirali smo tudi game night, na katerem so se člani lahko podružili in preizkusili v znanju diabetesa ter drugih aktualnih tematik. Na dogodku smo tudi podeljevali nagrade za najbolj uspešne člane.

Naš tradicionalni pohod na pohorje je vsakoletni dogodek, na katerem imajo člani možnost skupinskega druženja in športne aktivnosti. Dogodek organiziramo zvečer, na pohod pa vzamemo bakle za osvetlitev poti.

Študenti lahko v sklopu projekta sodelujejo na kliničnih akcijah in pri izvedbi predavanj na osnovnih in srednjih šolah, ter podjetjih, organiziramo pa tudi različne športne in družabne dogodke. Vsako leto izvedemo uvajalni delavnici za jemanje krvnih parametrov in izvedbo predavanj, kjer študenti dobijo vso znanje, ki ga potrebujejo za sodelovanje pri le teh.
Če se želite pridružiti projektu, lahko to storite na začetku leta na DocFestu ali pa tekom leta kontaktirate katerega izmed članov ORG ekipe.

ORG ekipa-Melita

Rok Podlesnik-vodja projekta
Kim Abouda-koordinatorica predavanj, organizacija in iskanje članov za predavanja na srednjih in osnovnih šolah
Lina Budja-koordinatorica kliničnih delavnic
Anamarija Bilješković-koordinatorica promocije in socialnih omrežij
Anej Jesensek-sekretar
Maja Ibic- upravljanje in urejanje financ
Lara Dreu-organizacija interesnih in športnih dejavnosti

Kontaktni e-mail: melita@medicinec.si
Facebook: https://www.facebook.com/projekt.melita
Instagram: projekt_melita

Več o naši tematiki si lahko preberete v kompendiju o sladkorni bolezni, ki ga najdete v knjižnicah po Sloveniji.

V okviru projekta Melita nudimo možnost izvedbe predavanj na temo sladkorne bolezni. Obravnavamo zgodovino bolezni, njeno delovanje, zdravljenje, zaplete ter prikažemo potek življenja bolnikov. Predavatelji pokažejo modelčke posameznih organov in ure izvedejo zelo interaktivno. Trajanje in zahtevnost sta prilagodljiva vašim željam. Prav tako smo zelo fleksibilni glede terminov za izvedbo posameznih predavanj. Predavanja so brezplačna in jih izvajamo tudi v okviru priprav na vsakoletno tekmovanje iz sladkorne bolezni.

V kolikor se zanimate za izvedbo predavanja nas kontaktirajte na mail: melita@medicinec.si
Se že veselimo poučnega druženja pri vas!

V sklopu našega projekta izvajamo meritve krvnih parametrov. Večkrat letno imamo v Europarku stojnico na kateri merimo krvni sladkor, holesterol ter trigliceride v krvi.