Naj medicinec 2014

fist-in-the-air

Vse člane Društva študentov medicine Maribor povezuje ena ključna lastnost – smo prostovoljci. Ne le, da s prostovoljskim delom zagotavljamo zanimive vsebine za člane in študente, pač pa ima večje število naših projektov tudi javnozdravstveno razsežnost. Na tak način se vklapljamo v okolje in presegamo zgolj interesno dejavnost za člane. Vsa ta dejavnost pa temelji na trdem in neutrudnem delu posameznikov, ki nesebično prispevajo svoj čas in znanje.

V ta namen bomo v letu 2013/14 prvič podelili naziv Naj medicinec, ki ga bo za nadstandardno udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti prejel eden izmed članov na predlog vodje projekta, pri katerem sodeluje. Ob koncu študijskega leta bo tričlanska komisija izmed predlaganih kandidatov izbrala tistega, ki bo najbolj zaslužen za ta naziv. Naziv se bo podeljeval vsako leto in trajanje članstva, položaj v projektu ali letnik študija ni faktor, ki bo vplival na odločitev. Glavni kriterij je udejstvovanje v tekočem letu, iz izbora pa so izključeni člani Upravnega in Nadzornega odbora ter vodje projektov.

dubrovnik-streetsNaziv in nagrada

Nagrajeni član bo poleg naziva prejel tudi nagrado, in sicer kritje celotne kotizacije in stroškov prevoza za udeležbo na 8-dnevni Poletni šoli urgentne medicine v Dubrovniku 2014. Dubrovnik Summer School je projekt, ki v organizaciji EMSA Zagreb in Študentske sekcije Hrvaškega združenja zdravnikov poteka že deseto leto. Osrednja tema je urgentna medicina in mednarodni strokovno podprt kader (Zagreb, Južna Afrika, New York) poskrbi, da je delo v majhnih skupinah ne le kvalitetno, pač pa prilagojeno znanju posameznikov za največji izkupiček.

Dubrovnik je seveda v poletnem času zanimiv tudi turistično in po dnevih trdega dela omogoča prijeten oddih na plaži. Prav tako pa v tem času poteka tudi Dubrovnik Summer Festival.

Prepričani smo, da bo član, ki bo prejel nagrado, od poletne šole odnesel strokovna, organizacijska in družabna znanja, ki mu bodo zagotovo prišla prav tekom opravljanja svojega poklica v prihodnosti. Nas že zanima, kdo bo v letu 2014 ta srečnež. Morda prav ti?