Prestopiti vrata fakultete

 

Vpis

 

  1. Čestitamo, prejeli ste pismo vpisno prijavne službe, da ste sprejeti na Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru!!!
  2. V nekaj dneh boste prejeli pošto s fakultete z navodili glede vpisa, prav tako pa boste morali izbrati izbirna predmeta (Opozorilo: dobro premislite o izbiri, saj kasnejša menjava ni brezplačna.). Vpisa se lahko udeležite osebno, ali pa zanj pooblastite polnoletno osebo, ki se ga udeleži namesto vas.

Uvajalni teden/dan

 

  1. Zadnji teden počitnic vas v sklopu univerze čaka uvajalni teden, več informacij na spletni strani študentskega sveta.
  2. Še posebej pa je za novopečene medicince pomemben uvajalni dan, za katerega vam priporočamo, da se ga udeležite. Zbrali se boste v avditoriju, kjer boste deležni nagovora vodstva fakultete, delavcev v referatu, predstavnikov študentskega sveta in DŠMM. Nato vas bodo razdelili po posameznih skupinah (sopomenka za razrede v gimnaziji) in boste prvič spoznali sošolce, s katerimi boste preživeli prihodnjih 6 let. Spoznali boste tudi tutorje, ki vas bodo popeljali v predavalnice, kjer vam bodo predali navodila glede študija in vse ostale pomembne informacije. Popeljali vas bodo tudi po fakulteti, pokazali, kje boste imeli vaje iz Anatomije s histologijo in embriologijo, vaje iz Biologije celice in vaje iz Biokemije. Nato vas bodo popeljali tudi po mestu, in pokazali pomembne točke, kjer se gibljemo medicinci.

 

 

Prvi teden

Prvi dan na fakulteti se boste zbrali v nabito polni predavalnici (do konca semestra bo obisk vedno skromnejši) in poslušali prvo predavanje. Po predavanju se boste s tutorji podali na ploščad pred faskulteto na ogled DocFesta (tržnice projektov DŠMM), kjer vas bodo člani projektov povabili, da se jim pridružite. Za lažjo izbiro svetujemo, da si opise in delovanje projektov pogledate na strani: http://www.medicinec.si/projekti/

 

 

Fotografija osebe Društvo Študentov Medicine Maribor - DŠMM.

 

Rezultat iskanja slik za docfest maribor

Naslednji večer se boste udeležili spoznavne čage na Slomškovem trgu (udeležba obvezna :) ), kjer se boste ob družabnih igrah in še čim podružili s sošolci, sosošolci in starejšimi vrstniki, ter verjetno prvič spoznali v kako velikem in čudovitem kolektivu ste se znašli.

 

Fotografija osebe Društvo Študentov Medicine Maribor - DŠMM.

Poleg vseh izjemnih dogodkov ob začetku leta, ki jih nikakor ne smete zamuditi, pa vam toplo priporočamo, da dosti hitro pričnete z učenjem.