Nekaj o MeAPZ MF UM?

Mešani akademski pevski zbor MF UM pod okriljem Društva študentov medicine Maribor deluje že od leta 2004, njegova edinstvena značilnost pa je v tem, da smo vse pevke in pevci v zboru izključno študentke in študentje Medicinske fakultete v Mariboru.

Naš namen je prijetno krajšanje časa ob napornem študiju medicine na najlepši možni način, s pesmijo. Dobivamo se enkrat do dvakrat tedensko in pod vodstvom naše dirigentke Petre Beršnjak ubrano prepevamo pesmi različnih žanrov.

Letni koncert 2016

Letni koncert 2016

Poleg rednih vaj se enkrat ali dvakrat letno odpravimo tudi na INTENZIVNE PRIPRAVE, ki so vsekakor nepozabna izkušnja, saj nam poleg poglobljenih vaj za nastope omogočajo tudi sproščen oddih in povezovanje.

Čez leta je naš pevski zbor postal prepoznavni znak fakultete, na kar smo zelo ponosni. Naše ime poznajo že številni ljubitelji glasbe doma in v tujini, za obogatitev slovesnosti pa nas pokličejo tako z Medicinske fakultete, kot tudi z Univerze v Mariboru. Tako vedno nastopamo na podelitvah diplom, številnih izobraževalnih dogodkih, otvoritvah, promocijah in drugje.

Božični koncert 2015

Božični koncert 2015

V decembru nastopamo na Božičnem koncertu DŠMM in konec študijskega leta za širšo javnost pripravimo samostojni Letni koncert v Unionski dvorani, kjer predstavimo celoletni program.

Naš repertoar obsega glasbo vseh obdobij in oblik, od najtežjega klasičnega in tekmovalnega programa z obdobji renesanse, romantike in moderne, kjer se zbor razdeli tudi na šest do osem glasov, pa vse do jazz-ovskih črnskih duhovnih pesmi in popevk. Posebno mesto pa dajemo naši slovenski besedi v prelepih slovenskih ljudskih pesmih, ki so stalni del našega repertoarja.

Božični koncert 2014

Nastopamo tudi s priredbami pesmi kot je Little Drummer Boy, Božični koncert 2014

Sodelovanje v pevskem zboru torej pomeni obilo druženja med generacijami in spoznavanja novih ljudi, ki jih veseli glasbeno ustvarjanje. Poleg tega pa so pevcem in pevkam na podlagi sodelovanja dodeljene tudi točke za mednarodne poletne izmenjave IFMSA.

 

Kot vsako leto, tudi ob začetku tega študijskega leta vabimo vse, ki vas zanima petje, da se preizkusite na avdiciji. Če še niste povsem prepričani kako potekajo naše vaje, nas lahko pridete poslušat vsak torek med 19. in 21. uro. Postanite član naše družine, verjemite, nepozabno bo!

 

 

 

Za več informacij o delovanju zbora in rezervacijo za nastope pišite na apz@medicinec.si ali obiščite našo facebook stran.