O NASGALERIJA DOGODKOVSE NAM ŽELIŠ PRIDRUŽITI?EKIPA IN KONTAKT

ZGODOVINA

Projekt Šport za zdravje je bil ustanovljen leta 2014, z namenom formacije športnih ekip MF UM. Že 1. leto so bile ekipe zelo uspešne. Na Univerzitetni športni ligi za prvaka UM smo osvojili 1. mesto v odbojki za ženske ter 2. mesto v košarki in nogometu za moške. V čast ekip smo organizirali prvi pomladni DŠMM piknik, ki je odtlej postal tradicija. Projekt Šport za zdravje je kmalu razširil svoj namen v splošno promocijo telesne aktivnosti in povezovanja med študenti medicine. Organizirali smo airsoft, udeležbo na rekreativnih tekih, turnir v namiznem tenisu in badmintonu in udeležbo na veslaški regati, kjer je naša ekipa osvojila 2. mesto.

NAMEN

Namen projekta Šport za zdravje je promocija in večja dostopnost športnih aktivnosti študentom medicine, ki  jih, zaradi učenja, velikokrat zanemarjamo. Študentom omogočamo sodelovanje na različnih športnih turnirjih in maratonih, smučanje, pohode ter druge aktivnosti, kjer se lahko gibajo skupaj s kolegi medicinci. Šport si želimo prestaviti tudi mlajšim generacijam, zato sodelujemo s projektom Medimedo in otroke privabimo do gibanja skozi raznorazne igre. Ob zaključku koledarskega leta pa uspešno leto proslavimo na tradicionalnem medicinskem plesu.

NAČIN DELOVANJA

Projekt šport za zdravje letno organizira številne in raznolike športne dogodke. Letno organiziramo:

  • dva smučanja, kjer se podamo na bele strmine in vzbujamo zimske radosti,
  • dva pohoda, kjer se nadihamo svežega gorskega zraka,
  • dva piknika, kjer se ob dobri družbi pomerimo v odbojki na mivki,
  • tradicionalni medicinski ples v večernih oblekah,
  • športnim ekipam omogočamo udeležbo na mednarodnih univerzitetnih turnirjih in jih podpiramo na domači univerzitetni ligi UM,
  • enkrat letno organiziramo predavanje znanih športnikov iz različnih področji,
  • organiziramo pa tudi druge dogodke po želji študentov.

Tradicionalni kostanjev piknik, kjer se ob dobri hrani in pijači lahko podružijo vsi letniki!

Tradicionalni medicinski ples.. da lahko še kdaj občudujemo naše obleke z maturantskega plesa!

Smučanje na Krvavcu v najboljši družbi.

Medicinsko drsanje na drsališču pred 1. Mariborsko gimnazijo.

Tradicionalni spomladanski piknik s turnirjem v odbojki.

Ekipa Medicinske fakultete na 1. Teku zdravja, aprila 2019 v Mariboru.

Delavnica Vaje za zdravo hrbtenico pod vodstvom Nine Lilije Šarman, diplomirane fizioterapevtke.

Osvojeno 2. mesto na mednarodnem univerzitetnem turnirju Uniada, oktobra 2018 v Beogradu.

ZAKAJ SE PRIDRUŽITI PROJEKTU?

Projekt Šport za zdravje deluje v dobro nas, študentov medicine. Vsi dogodki organizirani s strani projekta temeljijo na dobrem vzdušju, prijateljstvu, druženju, gibanju in kvalitetno preživetemu prostemu času. Ne bo vam žal, če se boste udeležili kateregakoli dogodka organiziranega z naše strani, ker se imamo res fajn!

Vsako leto organiziramo dva piknika, oktobra izvedemo kostanjev piknik, maja pa spomladanski piknik s turnirjem v odbojki. Po dveh letih premora zaradi Covid-19 bomo decembra ponovno organizirali tudi tradicionalni medicinski ples. 

Vedno pa potrebujemo tudi nove, zagnane študente, polne idej, ki bi bili pripravljeni pomagati pri organizaciji in izvedbi raznovrstnih aktivnosti.

Če se želiš pridružiti projektu, nam lahko pišeš na elektronski naslov sport@medicinec.si ali na socialna omrežja (Instagram, Facebook: @sportzazdravje).

ORGANIZACIJSKA EKIPA

Tadeja Mlakar, Mojca Kukovič, Maruša Kupljen Vaupotič, Jaro Vezjak, Tajda Španring, David Pekica, Ana Rožič, Jure Svenšek, Timeja Koštrevc in Nina Kryžanowski

VODJA: Nina Kryžanowski

KONTAKT

Elektronska pošta: sport@medicinec.si

Instagram: https://www.instagram.com/sportzazdravje/

Facebook: https://www.facebook.com/sportzazdravje