O NASGALERIJA DOGODKOVSE NAM ŽELIŠ ŠRIDRUŽITI?EKIPA IN KONTAKTGRADIVAO DELAVNICAH

Zakaj projekt Vakcinet?

Projekt Vakcinet je bil ustanovljen z namenom širjenja znanja o cepljenju in boleznih, ki jih s tem lahko preprečujemo.  Kot bodoči zdravniki menimo, da je naša dolžnost širiti znanje ter s tem prispevati k dvigu precepljenosti populacije in s tem reševanju javno zdravstvenega problema.

Naši cilji:

Cilj je predvsem odstraniti predsodke o cepljenju, ki so se pojavili v zadnjih letih, in s strokovno podporo ter znanstvenimi raziskavami ozavestiti splošno populacijo o pomenu in učinkovitosti cepljenja. V ta namen izvajamo predavanja na šolah za bodoče starše, v zdravstvenih domovih in na osnovnih ter srednjih šolah, aktivni pa smo tudi na socialnih omrežjih (npr. Facebook). Znotraj predavanja se ne dotaknemo le teme cepljenja (npr. sestava in delovanje cepiv, možni neželeni učinki, koledar cepljenja), temveč tudi razložimo teoretične osnove imunskega sistema.

Način dela:

  • predavanja v okviru šol za starše
  • predavanja za osnovne in srednje šole
  • prisotnost in osveščanje na socialnih omrežjih
  • izdaja verodostojnega gradiva

Cepljenje proti gripi za študente in zaposlene na Medicinski fakulteti 2022.

Želiš postati predavatelj in širiti znanje o pomenu cepljenja?

PRIDRUŽI SE NAM!

Kakšni so pogoji?

Vabljeni vsi študentje, ki bi želeli predavat. Vsakega bodočega predavatelja pred prvim predavanjem čaka tudi simulacija predavanja pred organizacijsko ekipo, s čimer želimo zagotoviti zlasti enotnost delavnic.

Kje lahko predavam?

Izvajajo se predavanja na osnovnih in srednjih šolah ter šolah za bodoče starše. Vsaka izmed naštetih vrst predavanj je nekoliko drugačna in ima poudarek na drugačnih podatkih. Zato se vsak predavatelj odloči, katero izmed področij mu najbolj ustreza.

Koga kontaktirati?

Lahko nas kontaktiraš preko maila (vakcinet@medicinec.si), našega instagrama ali direktno kontaktiraš koga izmed članov ORG ekipe, sicer pa redno vključujemo člane na Docfestu in na uvajalnem srečanju.

Organizacijska ekipa

Vodja projekta

Luka Arzenšek, vodja projekta  vakcinet@medicinec.si

luka.arzen@gmail.com

 T: 070 790 020

Ostali člani

  • Hana Klančnik, vodja socialnih omrežij
  • Lara Sonjak, vodja  socialnih omrežij
  • Tjaša Belak, vodja financ
  • Klara Dragović, vodja predavanj

Mail: vakcinet@medicinec.si

Facebook: https://www.facebook.com/vakcinet

Instagram:https://www.instagram.com/projekt_vakcinet/

Naša ekipa se trudi vedno ostati na tekočem glede cepljenja. Tukaj najdete naše infografike, skripte in zloženke. Ob morebitnih vprašanjih ali pomislekih pa nas le kontaktirajte! Z veseljem vam odgovorimo na vsa vprašanja.

Diapozitivi za srednje šole

Pri projektu si prizadevamo za izobraževanje javnosti o pomenu cepljenja. Želimo si širiti naše znanje, opozoriti na nekatere zavajajoče informacije, ki se pojavljajo, razjasniti vprašanja in pregnati strahove, ki se morda porajajo. S tem namenom organiziramo brezplačna predavanja tako za otroke in mladostnike kot tudi za starše. 

Vsebino predavanj za smo pripravili v sodelovanju s strokovnjaki s področja mikrobiologije, imunologije ter infektologije in zajema:

– osnove imunskega sistema

– vrste cepiv in način njihovega delovanja

– koledar cepljenja

– predstavitev bolezni pred katerimi se želimo zaščititi

– možne stranske učinke cepiv

 

Organiziramo tudi delavnice za 3. in 4. razrede, ki so usmerjene bolj v predstavitev osnovnih konceptov zdravja, skrbi za tega in bolj praktični prikaz tega – npr. skupno umivanje rok. Osredotočamo se na:

–       Pomen skrbi za zdravje

–       Oblike zdravja

–       Pomen umivanja rok

–       Pomen gibanja

–       Spoznavanje osnov patogenov

–       Kako pride do bolezni

–       Kako si lahko med boleznijo pomagamo 

 

Celotno predavanje prilagodimo starosti in znanju poslušalcev, vedno pa namenimo zadosti časa tudi za vsa njihova vprašanja.