O NASEKIPASE ŽELIŠ PRIDRUŽITI?KONTAKTNEKAJ UTRINKOV Z DOGODKOV

ZGODOVINA

Projekt Šport za zdravje je bil ustanovljen leta 2014, z namenom formacije športnih ekip MF UM. Že 1. leto so bile ekipe zelo uspešne. Na Univerzitetni športni ligi za prvaka UM smo osvojili 1. mesto v odbojki za ženske ter 2. mesto v košarki in nogometu za moške. V čast ekip smo organizirali prvi pomladni DŠMM piknik, ki je odtlej postal tradicija. Projekt Šport za zdravje je kmalu razširil svoj namen v splošno promocijo telesne aktivnosti in povezovanja med študenti medicine. Organizirali smo airsoft, udeležbo na rekreativnih tekih, turnir v namiznem tenisu in badmintonu in udeležbo na veslaški regati, kjer je naša ekipa osvojila 2. mesto.

 

NAMEN

Namen projekta Šport za zdravje je promocija in večja dostopnost športnih aktivnosti študentom medicine, ki  jih, zaradi učenja, velikokrat zanemarjamo. Študentom omogočamo sodelovanje na različnih športnih turnirjih in maratonih, smučanje, pohode ter druge aktivnosti, kjer se lahko gibajo skupaj s kolegi medicinci.

CILJI

Osnovni cilj projekta Šport za zdravje je povečati športno aktivnost  in povezanost med študenti medicine. To dosegamo z organizacijo različnih športnih dogodkov, organizirano udeležbo na rekreativnih tekih in prirejanjem DŠMM piknikov, kjer je v ospredju medgeneracijsko druženje.

NAČIN DELOVANJA

Projekt šport za zdravje letno organizira številne in raznolike športne dogodke. Letno organiziramo:

  • dva smučanja, kjer se podamo na bele strmine in vzbujamo zimske radosti,
  • dva pohoda, kjer se nadihamo svežega gorskega zraka,
  • dva piknika, kjer se ob dobri družbi pomerimo v odbojki na mivki,
  • športnim ekipam omogočamo udeležbo na mednarodnih univerzitetnih turnirjih in jih podpiramo na domači univerzitetni ligi UM,
  • enkrat letno organiziramo predavanje znanih športnikov iz različnih področji,
  • organiziramo pa tudi druge dogodke po želji študentov.

ORGANIZACIJSKA EKIPA

Marko Turk, Nejc Noč, Nika Rupčić, Živa Ramšak, Ivana Potočnik

VODJA: Ivana Potočnik, potocnik@student.um.si

Ivana je vedno pripravljena za akcijo. Poleg vloge kapetanke ženske odbojkarske ekipe MF UM in koordinatorice za šport MF je v letu 2019 prevzela tudi projekt Šport za zdravje. Njena želja je, da bi vsi medicinci vzljubili šport vsaj pol toliko, kot ga obožuje ona. In ne pozabite, druženje in gibanje sta najboljši recept za zmanjšanje stresa!

ZAKAJ SE PRIDRUŽITI PROJEKTU?

Projekt Šport za zdravje deluje v dobro nas, študentov medicine. Vsi dogodki organizirani s strani projekta temeljijo na dobrem vzdušju, prijateljstvu, druženju, gibanju in kvalitetno preživetemu prostemu času. Ne bo vam žal, če se boste udeležili katerega koli dogodka organiziranega iz naše strani, ker se imamo res fajn!

Vedno pa potrebujemo tudi nove, zagnane študente, polne idej, ki bi bili pripravljeni pomagati pri organizaciji in izvedbi raznovrstnih aktivnosti.

Pohod na Raduho. Tudi oblačno vreme nas ne ustavi!

Osvojeno 2. mesto na mednarodnem univerzitetnem turnirju Uniada, oktobra 2018 v Beogradu.

Delavnica Vaje za zdravo hrbtenico pod vodstvom Nine Lilije Šarman, diplomirane fizioterapevtke.

Ekipa Medicinske fakultete na 1. Teku zdravja, aprila 2019 v Mariboru.

Smučanje na Krvavcu v najboljši družbi.

Medicinsko drsanje na drsališču pred 1. Mariborsko gimnazijo.