Članstvo v DŠMM je omogočeno vsem študentom Medicinske fakultete UM. Trenutno je društvu pridruženih kar 610 članov (marec 2014), ki definirajo smer delovanja društva v bodoče in vzdržujejo stabilne temelje organizacije. Prav zaradi velikega števila članov in močnega občutka pripadnosti Medicinski fakulteti lahko v Mariboru izvajamo tako obsežne in številne projekte, ki dosežejo nezanemarljivo število ljudi.

S poučevanjem, organizacijo predavanj, promocij, kulturnih in športnih dogodkov si člani DŠMM nabirajo dragocene življenjske izkušnje, ki jih lahko izkoristijo za maksimizacijo svojega doprinosa širši družbi. Zgoraj naštete veščine jim dajejo suverenost pri delu v timu, hkrati pa jih obogatijo v zasebnem življenju.

Naši člani so prostovoljci in nesebično delijo znanje, ki so si ga tekom let študija pridobili ob pomoči mentorjev, z drugimi. Nenazadnje je dober zdravnik v prvi vrsti dober človek, ki se je zmeraj, tudi izven svoje ožje začrtane poklicne poti, pripravljen razdajati za dobrobit drugih. Člani DŠMM vedno znova dokazujejo, da so že dobri ljudje, dobri zdravniki pa bodo čez nekaj let zagotovo.


Kaj pa naši člani menijo o sodelovanju v DŠMM?

“DŠMM je zakon!”

“Preko DŠMM se lahko vključiš v različne projekte, ki pokrivajo mnogo različnih področij. Poleg tega, da se lahko družiš na raznih delavnicah in motivacijskih vikendih, se lahko sproti še naučiš organizacije ali pa komuniciranja z večjo skupino ljudi.”

“DŠMM je fajn. Popusti, majčke, druženje, natečaji … Brez njih bi bilo življenje na tej fakulteti dolgočasno in piflarsko.