Projekti

Epruvetka

Mlade ozaveščamo o pomenu darovanju krvi, krvotvornih matičnih celic, krvotvornih matičnih celic in organov ter v njih prebujamo čut za sočloveka.

Epruvetka

Šport za zdravje

Pri projektu združujemo prijetno s koristnim, organiziramo športne dogodke, kjer dajemo velik poudarek tudi druženju in zabavi.

ŠPORT za ZDRAVJE

Študentska urgentna sekcija

Smo promotorji urgentne medicine ter organizatorji izobraževanj na področju urgentne medicine in terenskega reševanja.

Študentska Urgentna Sekcija

Dotik Življenja

Projekt je namenjen ozaveščanju širše javnosti o pomenu zgodnjega odkrivanja raka na dojkah in testisih, z velikim poudarkom na samopregledovanju.

Dotik Življenja

Melita

Projekt temelji na ozaveščanju javnosti o zapletih ter zdravljenju globalnega problema sladkorne bolezni. Izvajamo klinične delavnice, predavanja in druženja.

Melita

GourMED

Tudi hrana je lahko zdravilo.

GourMED

Vakcinet

Širimo znanje in aktualne informacije o imunizaciji ter ozaveščamo ljudi o pomenu cepljenja.

Vakcinet

Ultrafest Maribor

Projekt, katerega cilj je širiti ultrazvočno pismenost med študenti medicine.

Ultrafest Maribor

Pean

Coming soon...

Pean

Serotonin

Projekt, ki bo zadovoljil tvoje duševne potrebe.

Serotonin

Presnovnik

Pospeši utrip, razburka EKG in ustavi Krebsov cikel. Presnovnik je poljudnoznanstvena revija študentov medicine, ki zabava, spodbuja k vsestranskosti in h kritičnemu mišljenju.

Presnovnik

Ljubezen in spolnost

V sproščenem okolju na kul način učence in dijake poučujemo o varni in zdravi spolnosti.

Ljubezen in spolnos

Mešani akademski pevski zbor

Kulturni ponos našega društva in fakultete, ki vsako leto pripravi svoj letni koncert, nastopa na različnih dogodkih fakultete in univerze ter širše po Sloveniji.

Mešani akademski pevski zbor

Mednarodne medicinske izmenjave

Poletne izmenjave študentov medicine v obliki enomesečnega kliničnega ali raziskovalnega dela.

Mednarodne medicinske izmenjave

Zobna miška

Prvi projekt študentov dentalne medicine je usmerjen v preventivo na področju stomatologije, predvsem pri naših najmlajših populacijah.

Zobna miška

Za Življenje!

Pri projektu širši javnosti predstavljamo idejo, da je biti nemi opazovalec v urgentni situaciji, najslabša rešitev. S tečaji TPO naši inštruktorji delijo svoje znanje in pomagajo reševati življenja.

Za Življenje!

Bolnišnica Medimedo

Otrokom na zabaven način preko igre pomagamo pri premagovanju strahu pred zdravniki, zdravniškim pregledom in zdravniškimi pripomočki.

Bolnišnica Medimedo

Ob vsem tem vsako leto organiziramo tudi večje število dogodkov. Zabave, brucovanje, predstavitve delovanja, motivacijski vikendi …

Če se kot član DŠMM interesiraš za sodelovanje pri projektu, najbolje da kontaktiraš vodjo in se na tak način pridružiš projektu ter postaneš aktiven član našega društva.

Kako se lahko pridružim projektom?

Večina projektov nima omejitev glede članstva in se jim lahko pridružiš tako, da kontaktiraš vodjo projekta preko maila ali po telefonu. Kontaktne podatke najdeš na straneh projektov zgoraj. Veselimo se sodelovanja!