Kako po študiju splošne medicine?

Dragi študent, draga študentka!

Verjetno si se že marsikdaj vprašal, kaj vse nas čaka po koncu študija in kako se tega sploh lotiti. S publikacijo, ki jo imaš sedaj pred sabo, smo ti želele olajšati prehod iz študijskih klopi v svet.

V prvem delu publikacije si lahko prebereš, kaj vse moraš opraviti, preden po opravljenem zadnjem izpitu prejmeš diplomo. Preveriš lahko tudi, katere dosežke lahko dodaš v Prilogo k diplomi.

Drugi del te bo peljal skozi odgovore na vprašanja: kako se vpisati v register zdravnikov in začeti opravljati obvezni del sekundariata, kako poteka strokovni izpit in kako se lotiti prijave na izbirni del sekundariata ali pa na javni razpis specializacij ter nenazadnje, kako poteka sama specializacija.

V zadnjem delu pa ti bomo približale tudi druge karierne priložnosti – prebereš si lahko o pedagoškem in raziskovalnem delu na naši fakulteti in v zaključku tudi o podiplomskem študiju na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

V publikaciji lahko najdeš tudi izkušnje in vtise naših bivših študentov, profesorjev in raziskovalcev, ki ti bodo skušali vsebino publikacije približati kot bodočem kolegu ali kolegici.

Upamo, da ti bo ta publikacija čim bolj koristila in bo tvoj prehod iz varnega zavetja Medicinske fakultete mala malica!

Urednice: Manca Knez, Nina Greif, Saša Klezin

PDF: Kako po študiju splošne medicine?

ePUB: Kako po študiju splošne medicine?

Ilustracija: Nuša Navršnik

Dodaj odgovor