O NASEKIPASE ŽELIŠ PRIDRUŽITIŽELIŠ IZVEDETI VEČ O CEPLJENJU?KONTAKT

Zakaj projekt Vakcinet?
Projekt Vakcinet smo ustanovili študentje 3. in 4. letnika Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, ki smo upad precepljenosti v Sloveniji videli kot možnost ponovnega povjaljanja bolezni, ki smo jih v preteklosti s cepljenjem uspešno zatrli.  Kot bodoči zdravniki menimo, da je naša dolžnost širiti znanje ter s tem prispevati k reševanju javno zdravstvenega problema.

Naši cilji:
Cilj je predvsem odstraniti predsodke o cepljenju, ki so se pojavili v zadnjih letih, in s strokovno podporo ter znanstvenimi raziskavami ozavestiti splošno populacijo o pomenu in učinkovitosti cepljenja. V ta namen izvajamo predavanja na šolah za bodoče starše, v zdravstvenih domovih in na srednjih šolah, aktivni pa smo tudi na socialnih omrežjih (npr. Facebook). Znotraj predavanja se ne dotaknemo le teme cepljenja (npr. sestava in delovanje cepiv, možni neželeni učinki, koledar cepljenja), temveč tudi razložimo teoretične osnove imunskega sistema.

Način dela:

  • predavanja v okviru šol za starše
  • predavanja za srednje šole
  • prisotnost in osveščanje na socialnih omrežjih
  • izdaja verodostojnega gradiva

Organizacijska ekipa

Vodja projekta

Laura Lorbek, vodja projekta vakcinet@medicinec.si

laura.lorbek@gmail.com

T: 031 293 665

Ostali člani

  • Ana Keršič, vodja socialnih omrežij
  • Ula Litrop, vodja marketinga
  • Vanesa Majcenovič, vodja predavanj
  • Luka Arzenšek, vodja izobraževalnega programa

Želiš postati predavatelj in širiti znanje o pomenu cepljenja?

PRIDRUŽI SE NAM!

Kakšni so pogoji?
Če želiš postati predavatelj, moraš imeti opravljen izpit pri predmetu Mikrobiologija. Vsakega bodočega predavatelja pred prvim predavanjem čaka tudi simulacija predavanja pred organizacijsko ekipo, s čimer želimo zagotoviti zlasti enotnost delavnic.

Kje lahko predavam?
Izvajajo se predavanja na srednjih šolah, šolah za bodoče starše in na osnovnih šolah za starše šestošolcev. Vsaka izmed naštetih vrst predavanj je nekoliko drugačna in ima poudarek na drugačnih podatkih. Zato se vsak predavatelj odloči, katero izmed področij mu najbolj ustreza.

Koga kontaktirati?
Na vakcinet@medicinec.si nam pošlji kratko motivacijsko pismo in nam povej, kje vidiš svojo vlogo v projektu ter vlogo projekta v širšem družbenem okolju.

Naša ekipa se trudi vedno ostati na tekočem glede cepljenja. Tukaj najdete naše infografike, skripte in zloženke. Ob morebitnih vprašanjih ali pomislekih pa nas le kontaktirajte! Z veseljem vam odgovorimo na vsa vprašanja.

Skripta za predavatelje

Diapozitivi za srednje šole

Diapozitivi za šole za starše 

Diapozitivi o HPV

Mail: vakcinet@medicinec.si

Facebook: @vakcinet

Vodja projekta: Laura Lorbek

Telefon vodje: 031 293 665