O projektuZa študenteZa šoleEkipaFotogalerijeNoviceUporabno

O projektu

Vsi smo si med odraščanjem želeli jasne in preproste odgovore na vprašanja, ki jih nismo upali zastaviti našim staršem. Učiteljica se je vsa prepotena jecljajoče opotekala skozi poglavje v upanju, da bo ure čim prej konec. Ni bila kos mladim umom, ki so poznali več izrazov za »penis«, kot jih je sama.

Tukaj vstopimo mi.

Ti je všeč naš pristop in želiš tudi ti aktivno poučevati mlade o pomembnih temah?

POSTANI SEKSINŠTRUKTOR/ICA!

Če ste šola ali izobraževalna organizacija in vas zanima sodelovanje z našim projektom, izpolnite prijavo za šole. Obširnejši opis našega dela najdete v opisu za šole ali pod zavihkom Za šole. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko našega e-poštnega naslova.

Za študente

Še se spomniš spolne vzgoje v osnovni šoli? Najverjetneje je spomin zaradi potlačenja nekoliko zamegljen, toda mi te lahko kaj hitro spomnimo. Če si sploh imel/-a spolno vzgojo, je verjetno minila v sramežljivem spogledovanju in prikritem hihitanju, medtem ko je učiteljica seks opisala kot delovanje zarjavelega stroja.

Sedaj imaš priložnost, da v pouk o spolnosti vneseš nekaj radovednosti in zabave! Pridruži se projektu Ljubezen in spolnost in spremeni sramežljive najstnike v samozavestne fante in punce.

Prostovoljce in prostovoljke projekta Ljubezen in spolnost veže skupna ljubezen do poučevanja mladih najstnikov in najstnic o zdravem odnosu do spolnosti. Za predavanja ne potrebuješ posebnih priprav in tečajev kot pri drugih projektih. Vse znanje si že pridobil/-a s svojimi izkušnjami! S sodelovanjem pri projektu boš izpilil/-a svoje veščine nastopanja, improvizacije, kreativnosti in dela v skupini. Da ne omenimo tesno oprijete majice, ki jo prejme vsak seksinštruktor/-ica. Take that, konkurenca!

Prijavi se na delavnico!

Mimogrede, naše majice izgledajo mokre prav tako dobro kot suhe.

 

Povezave

Prijava za nove inštruktorje

Prijava na delavnico

 

Priprava na delavnice

Smernice za inštruktorje

Predstavitev za osnovne šole

Predstavitev za srednje šole

Miti o spolnosti

 

Untitled-1

Za šole

Projekt Ljubezen in spolnost se že štiri leta ukvarja z osveščanjem javnosti o varni spolnosti, pri čemer so naša glavna tarčna skupina mladi. Večkrat tedensko po številnih osnovnih in srednjih šolah organiziramo prostovoljne delavnice, na katerih dve šolski uri predavamo o različnih temah, kot so puberteta, odraščanje, uporaba kontracepcije, splav, spolna usmerjenost, prvi spolni odnos ipd. Na podlagi pridobljenih izkušenj smo naša predavanja ločeno prilagodili za osnovnošolce ter srednješolce.  Zasnovana so kot odprt pogovor v sproščenem vzdušju, učenci pa so spodbujeni k postavljanju vprašanj.

Vsako šolsko leto opravimo približno 100 delavnic po različnih šolah, s čimer dosežemo približno 2000 učencev. Odzivi so izjemno pozitivni in imamo popolno letno vračanje šol v program poleg vključevanja novih.

Vsi prostovoljci smo študentje medicine s strokovnim znanjem o temah spolnosti ter odraščanja, ki ga dopolnjujemo z osebnimi izkušnjami. Druži nas skupno veselje do poučevanja na mladim prijazen način in pripravljenost razbijati družbene tabuje. Naše zadovoljstvo so glasne učilnice, razgrete debate in aplavz. Naše poslanstvo je znanje.

Podrobnejši opis našega delovanja lahko najdete v opisu za šole. Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko našega e-poštnega naslova.

Pridružite se šolam, ki že sodelujejo z nami, izpolnite prijavo in vašim učencem ponudite izvrstno izobrazbo o varni spolnosti.

Prijava za šole


O kakovosti našega dela veliko povedo tudi pozitivne izkušnje šol, ki so z nami že sodelovale.

Ekipa projekta Ljubezen in spolnost

Projekt ne bi deloval, če ne bi bilo inštruktoric in inštruktorjev, ki s predanostjo in veliko mero humorja predavajo in delijo znanje naprej. Hvala vam!

Organizacijska ekipa: Maja Toplak (vodja delavnic), Luka Petravić (vodja za stike z javnostjo), Jana Dragar (finančni vodja) in Rebeka Globevnik (vodja inštruktorjev).

 

Daša Brecelj
vodja projekta
E – pošta
Facebook profil
Telefon: 040 460 702

 

Prejšnji vodje: Katja Ivanšek (ustanoviteljica projekta); Andreja Komel (2011); Tadej Jalšovec (2012); Matej Breznar (2013); Alexander Sodja (2014);  Andrej Avsenak (2015); Anja Cestnik (2016), Jure Sevšek (2017)

Fotogalerije z delavnic projekta Ljubezen in spolnost

Sledi povezavi