Vljudno vabljeni na Konferenco o sistemski medicini, ki se bo odvijala v četrtek in petek, 8-9. junija 2017 v hotelu Slon v Ljubljani.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport kot partner v ERA-NET iniciativi ERACoSysMed skupaj z Medicinsko fakulteto, Univerze v Ljubljani organizira dvodnevni dogodek:

8. junij: Nacionalni dogodek osveščanja o sistemski medicini (9.00-20.00)
9. junij: 12. simpozij CFGBC in delavnica »Izobraževanje o sistemski medicini na medicinskih šolah: Kako daleč smo od panevropske ideje? (9.00-18.00) 

Konferenca je namenjena predstavitvi sistemske medicine kot raziskovalne metodologije, ki povezuje področja sistemske biologije, medicinske prakse in skupnost pacientov. V tem oziru sistemska medicina predstavlja novo orodje za raziskovalce medicinskih, naravoslovnih in tehniških ved ter zdravnike, ki lahko omogoča bolj precizno in finančno ugodno ter učinkovito diagnozo in zdravljenje.

Program konference:
8. junij:
– Zgodbe o uspehu koordinatorjev projektov, ki so bili izbrani na prvem transnacionalnem razpisu za sistemsko medicino (ERACoSysMed JTC 2015).
– Predstavitve evropskih iniciativ s področja sistemske medicine (EASyM, COST-OpenMultiMed in GREEK COST).
– Okroglo mizo z zdravniki in predstavniki društev pacientov na nacionalni (Europa Donna in Spominčica) in evropski ravni (European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations in European Lung Foundation).

9. junij:
– Znanstvena predavanja strokovnjakov iz področja sistemske medicine na nacionalni in evropski ravni
– Delavnica, kjer bodo prisotni predstavniki združenj (študentov) medicinskih fakultet na nacionalni in evropski ravni za diskusijo o možnostih vključitev tematik sistemske medicine v kurikulume medicinskih šol.

Za udeležbo na konferenci se morate prijaviti na tej povezavi, kjer izveste tudi več o samem dogodku.