V petek, 18.10.2019 se je v nakupovalnem središču EUROPARK otvorila zbiralna akcija Zbiranje kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe. 

Zbiralni zabojnik se nahaja v Europarku, pri VHODU 1, prepoznaven pa je po društvenem logotipu in sliki zbiralne akcije. Zbrani material bo namenjen Društvenih projektom, ki ga za svoje delovanje potrebujejo.

Zakonsko je določeno, da morajo biti kompleti avtomobilskih prvih pomoči stari manj kot 5 let, saj proizvajalci ne zagotavljajo sterilnosti materiala po tem obdobju. Posledično se marsikateri »star« komplet prve pomoči znajde v smeteh.

Kljub pretečenemu roku uporabe in vprašljivi sterilnosti, je material še vedno uporaben za  potrebe študentov medicine. Pri različnih projektih, ki se dotikajo tematike prve pomoči (Za življenje, Študentska urgentna sekcija, Bolnišnica Medimedo), se izvajajo delavnice, simulacije in terenska izobraževanja, kjer pride material, ki ga zajema komplet prve pomoči, zelo prav.

V kolikor se v vašem prtljažniku pojavi že odslužen paket prve pomoči, vas vljudno naprošamo, da se sprehodite do zbiralnika in nam z darovanim materialom pomagate in s tem olajšate izobraževanje ter društvene aktivnosti.

Že vnaprej se zahvaljujemo za izkazano podporo in pomoč. Kontaktirate pa nas lahko tudi prek e-mail naslova sus@medicinec.si

Kot zanimivo in vredno podpore so prepoznali zbiralno akcijo tudi v komunalnem podjetju Snaga d.o.o. Maribor, nakupovalnem središču Europark, tiskarni Fulpormo in Centru Eksperimentov Maribor. Z donacijami in podporo so nam omogočili izvedbo zbiralne akcije. Vsem se iskreno zahvaljujemo.