Prihajajoči motivacijski vikend DŠMM bo potekal od 8. do 9. novembra 2013. Letos ga bomo izvedli v novi stavbi, saj smo z novimi prostori dobili nove, boljše pogoje za delo. Izvajale se bodo številne zanimive in predvsem uporabne delavnice, ki si jih ne želiš zamuditi!

Motivacijski vikend bosta letos obogatili dve odlični predavanji. V petek popoldne nas bo o pomenu stresa v bodočem poklicu poučila doc. Sara Tement. Vikend bomo v soboto zaključili z dr. Lovrom Žiberno, ki nam bo predaval o genskem dopingu.

Si še vedno v dvomih?

Udeležba na vikendu ti poleg pridobivanja znanja prinaša predvsem širjenje poznanstev med starejšimi in mlajšimi kolegi, kar ti bo tekom študija (in kasneje) še kako koristilo. Prav tako ne bo manjkal pester večerni program, ki je odlična priložnost za utrjevanje novih in starih poznanstev.

Prijavi se!

Prijave zbiramo do torka, 29. oktobra 2013, zato pohiti!

Število mest je zaradi velikega interesa omejeno.

Predavanji

Petkovo predavanje

Zdravnik kot stresor ali zdravnik pod stresom?

Sobotno predavanje

Genski doping

Delavnice

Breaking the silence – od ideje do izvedbe

Na delavnici se bomo na primeru BTS pogovarjali o ustanovitvi novega projekta. Predebatirali bomo vse stopnje od začetne ideje, ustavarjanju grafične podobe, zbiranja financ, prijav do dokončne izvedbe. Ob tem bo diskusija o problematiki, ki se ob ustvarjanju nečesa novega lahko pojavi in napotki kako lahko navaden študent z dobro idejo tako stvar naredi tudi sam.

Elevator pitch

Se ti je že kdaj zgodilo, da si moral v zelo kratkem času predstaviti svojo idejo in nekoga v nekaj prepričati, pa nisi vedel kako bi sploh začel? Na delavnici Elevator pitch se bomo spoznali s tehniko priprave dobrega kratkega govora, ter kje nam lahko kot študentom medicine pride prav. Pogledali bomo nekaj uspešnih marketinških primerov in skušali izluščiti njihovo skrivnost za uspeh. Vsekakor je elevator pitch ena izmed veščin, ki jo je dobro poznati in ti lahko pogosto zelo koristi.

Retorika in javno nastopanje

Eden izmed ključnih dejavnikov, zaradi katerih nekatere ideje uspejo, druge pa poniknejo, je način prezentacije. Kljub temu, da imamo ogromno tehnoloških pripomočkov in načinov interaktivne prodaje idej, ne smemo zanemariti vpliva, ki ga ima osebna komunikacija. Na delavnici bomo pogledali nekaj elementov dobrega javnega nastopa, se pogovorili o tem, kar nas dela prepričljive, zanimive in privlačne. Naučili se bomo prepoznati svoje prednosti in pomanjkljivosti in jih uporabiti v vajah retorike in nastopanja.

Team management in Komunikacija

Dve odlični delavnici v obliki treninga. Delavnica o timskem delu nas bo naučila o dinamiki timov in nas preko igre poučila o kolaboraciji v timu in kreativnem delu. V delavnici o komunikaciji se bomo pa ukvarjali s pravilnim iskanjem povratnih informacij.