Vabimo člane k pomoči in sodelovanju. S svojimi dejavnostmi se želimo vključiti v 1. Festival mladih Maribor. Naša ideja je združiti kvalitetno preživljanje prostega časa, športno aktivnost, preventivo bolezni in osveščanje o pomenu gibanja, tako za mlade, kot tudi za vse druge starostne skupine. Tako bi radi v okviru festivala pripravili tek po ulicah Maribora.

Naš namen pa ni samo priprava teka. Poskrbeli bomo tudi za ozaveščanje mladih o pomenu telesnega gibanja za ohranjanje zdravja in kvalitetnega preživljanja prostega časa. Pripravili bomo tudi stojnice in druge manjše aktivnosti, s katerimi jih bomo aktivno opominjali o pomenu zdravega življenja.

Dogodek pripravljamo skupaj s kolegi iz Študentskega sveta Univerze v Mariboru in ga bomo izvedli v sklopu Dneva Univerze, v torek, 27. maja. Dopoldan bodo zaživele dejavnosti na stojnicah in pričela se bo registracija tekačev. Pred samim tekom bomo opravili skupinsko ogrevanje. Okoli poldneva bomo otvorili tek, ki bi potekal po ulicah mesta. Načrtujemo traso v dolžini med 3,5 in 4 km. Tek bo namenjen predvsem druženju. Vsak tekač bo tekel po svojih zmožnostih. Na cilju teka bomo simbolično nagradili vse tekače. Na startu, med samim tekom in na cilju bomo poskrbeli tudi za osvežitev in zdrave prigrizke.

Celoten dogodek, od postavitve trase, do aplavza še zadnjemu tekaču, ki bo pritekel na cilj, bo velik organizacijski zalogaj. Zato pa potrebujemo vas. Iščemo  prostovoljce na dan dogodka.

Ekipa prostovoljcev boste najbolj aktivni na dan dogodka. Pomagali boste pri pripravi prizorišča, pri sprejemu tekačev, spremljali jih boste med samim tekom in sprejeli na cilju teka. Iščemo skupino 15 motiviranih in zanesljivih posameznikov, ki boste dogodek postavili na noge.

Vabimo vas k prijavi s pomočjo spletnega obrazca.