Veliko elektronskega črnila je bilo prelitega na temo razmer v naši državi. Zdravstveni delavci se borijo s situacijo. Kot smo že zapisali, smo prepričani, da jim bo s skupnimi močmi in vsem znanjem to nedvomno uspelo! 

Pri tem pa jim želimo pomagati tudi mi! Z ukinitvijo javnega varstva otrok in zaprtjem šol se pojavlja problem kam z otroki zaposlenih zdravstvenih delavcev, ki ne morejo biti sami.

Pobudnik akcije varstva otrok zaposlenih v zdravstvu je Društvo študentov medicine Maribor ter mentor izr. prof. dr. Stožer.

Preko krovne organizacije Zveze študentov medicine Slovenije smo se povezali tudi z Društvom študentov medicine Slovenije iz Ljubljane ter pričeli z nacionalno akcijo iskanja prostovoljcev za varstvo otrok zdravstvenih delavcev. 

Po začetnem zbiranju študentov medicine smo zaradi velikega povpraševanja razširili sodelujoče na vse študentske organizacije v Sloveniji. Na naše veliko navdušenje so se v enem popoldnevu na pobudo odzvali praktično vsi klubi, društva, sekcije in ostale študentske organizacije in informacijo delili med svojimi člani za kar se jim iz srca zahvaljujemo. Trenutno nas kontaktirajo tudi srednje šole, ki imajo ekipe polnoletnih prostovoljcev, ki lahko v primeru povečanih potreb prav tako priskočijo na pomoč.

V ožji organizaciji Medicincev s srcem, kot smo poimenovali projekt, trenutno sodeluje 12 študentov medicine iz Maribora in Ljubljane.

V Zvezi in obeh društvih se ne moremo načuditi, kakšen odziv študentov smo prejeli. Ustvarili smo močno bazo in že pričeli s povezovanjem prvih staršev s prostovoljci. Odzivi so iz obeh strani neverjetni in verjamemo, da nam bo skupaj uspelo!

Medicinci, 18. 3.

V teh dneh se je veliko staršev, predvsem tistih iz zdravstva, srečalo s težavo varstva otrok. Na pomoč jim je priskočilo Društvo Študentov Medicine Maribor – DŠMM, ki je ta teden začelo akcijo »Stopimo skupaj in pomagajmo«! Če potrebujete njihovo pomoč jim pišite na pomoc@medicinec.si.

Objavil/a Televizija Maribor dne Četrtek, 19. marec 2020