Vabljeni, da se v torek, 27. maja sprehodite do središča mesta in se kolegom pridružite na Trgu Leona Štuklja, kjer se bodo predstavili naši medicinci.

Napovedan je celodnevni program, ki ga bo pospremilo sonce in poletne temperature.

10.00 – Tek mladih 2014 – Dan bomo začeli s skrbjo za naše zdravje, in sicer bomo mladi in mladi po srcu namesto na malico skočili v tekaške copate in se podali na tek po središču mesta.

Priključite se skupini tekačev ali pa bodite v prvi vrsti in jih spodbujajte med tekom.

12.00 – nastop Mešanega akademskega pevskega zbora študentov Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Lahko rečemo, da je to kulturni ponos naše fakultete in vseh medicincev. Člani so pripravili pester program in se veselijo vašega bučnega aplavza.

13.00 – razprava »Politična (ne)participacija mladih«, kjer se bodo kresala mnenja debaterjev Univerze v Mariboru in priznanih strokovnjakov ter vidnih politikov mesta Maribor;

Tukaj bomo lahko prisluhnili argumentom, zakaj mladi (ne) participiramo politično in zakaj bi morali. Med debaterji bosta tudi Eva Nike Cvikl in Eva Senica, članici društva.

15.00 – tekmovanje študentskih glasbenih skupin za naziv najboljšega benda v našem mestu.

Za konec tega dneva se bosta pa skupini Chain of Fools in Narayan pomerili za naziv najboljšega benda v mestu. Pridite in pospremite najboljše z aplavzom. Pri skupini Narayan bo na kitari tudi medicinec Tadej Petreski.

Cel dan boste pa lahko na stojnicah spoznali obštudijsko dejavnost Univerze v Mariboru, tako na drugih fakultetah, kot tudi projekte DŠMM. Predstavilo se bo skupaj 10 projektov, med drugimi tudi en popolnoma nov.

Vabljeni, da se nam pridružite v torek, na Trgu Leona Štuklja.

 

Facebook dogodek

Študentski svet Univerze v Mariboru

Festival Mladi Maribor