Dragi člani DŠMM!
Z današnjim dnem so odprte težko pričakovanje prijave za delegacijo, ki odhaja na:

 

Generalno skupščino (General Assembly) IFMSA
August Meeting 2015
OHRID, MAKEDONIJA, 3.8.2015 – 9.8.2015

 

IFMSA (International Federation of Medical Student’ Associations) je mednarodna krovna zveza organizacij študentov medicine. Združuje več kot 100 držav članic in je z okoli 1.2 milijona člani največja študentska organizacija na svetu.
Dvakrat na leto, v začetku marca in avgusta, se delegacije nacionalnih članic iz vsega sveta udeležijo IFMSA generalne skupščine, kjer vsi člani lahko prispevajo k razvoju federacije in z udeležbo na sejah/treningih pridobijo znanja za razvoj njihovih nacionalnih aktivnosti ter se poleg tega še enostavno neverjetno znorijooooo!!! :)
Kot predstavniki ZŠMS-ja oz. SloMSIC-a (mednarodna kratica za zvezo) se teh srečanj aktivno udeležujemo tudi mi.
Več o IFMSA si lahko preberete na ifmsa.org in http://www.dsms.net/mednarodna-pisarna/ifmsa/

 

Dogodek je odlična priložnost za vse člane obeh društev, da svoje delo v projektih ali samem društvu mednarodno obarvajo in z aktivnim delom na srečanju popeljejo SloMSIC na nov nivo!

Glavna tema dogodka je migracija zdravstvenih delavcev po svetu. Po raziskavah WHO-ja več kot 1 bilijon ljudi nima dostopa do kvalitetne zdravstvene oskrbe in po njihovem mnenju v svetu manjka okoli 4,3 milijona zdravstvenih delavcev. Trenutno je beg v tujino in tok zdravstvenih delavcev v Slovenijo iz tujine izredno vroča tema, zato lahko od takega dogodka ogromno odnesemo.

Zdej pa to, kar vas zanima ;):
 
KAKO SE PRIJAVIM?
2. Preberem Razpis z vsemi dodatnimi informaciji ter navodili
3. Pogovorim se z Vodjem svojega projekta, člani IO-ja/UO-ja društva ali izvršnim odborom Zveze, če želim (mi smo vedno na voljo ;) )
4. Napišem Motivacijsko pismo in oddam Spletno prijavo po navodilih v razpisu
5. Če mi karkoli ni jasno, pišem na hkavcic@gmail.com, ali težim Hani na 031 881 666 (to preferiram :P)
 
ROK PRIJAVE
Sobota, 9.5. do 23.59

 

Bodite v cvetju!
Vaša Zveza <3