Naše Društvo študentov medicine Maribor je par dni nazaj ustvarilo pobudo za organizacijo varstva otrok zaposlenih v zdravstvu in je skupaj z Zvezo študentov medicine Slovenije in lokalnim ljubljanskim Društvom študentov medicine Slovenije svojo akcijo razširilo na celotno Slovenijo!

Tako smo Zveza in oba lokalna društva pričeli z organizacijo varstva otrok zaposlenih v zdravstvu 1:1, kar pomeni en študent na eno gospodinjstvo. Na ta način želimo pomagati pri problemu varstva otrok v primeru, da starši ne morejo zapustiti dela oziroma so z njim preobremenjeni.

V kolikor bi študent želel ponuditi svoj prosti čas za varstvo otroka naj piše na pomoc@medicinec.si in posreduje voje osnovne in kontaktne podatke, da ga lahko obvestimo o nadaljnem poteku (ime, priimek, kraj kjer lahko nudite varstvo, telefonsko številko).

Na enak mail lahko pišejo tudi zaposleni v zdravstvu, v kolikor nujno potrebujejo varstvo za svojega otroka oz. otroke. Pripišejo naj  svoje osnovne (ime, priimek, kraj) in kontaktne podatke (telefonska številka, e-mail).

Oboji bodo prejeli vsa ostala navodila na zgoraj napisanem elektronskem naslovu.

Vsi podatki bodo obravnavani s skladu z GDPR in namenjeni izključno potrebam varstva.

Stopimo skupaj in si pomagajmo!