Septembra je Društvo študentov medicine Maribor v dar dobilo šest zanimivih knjig. Po spletu nenavadnih okoliščin jih je posebej za študente medicine naše fakultete daroval kar avtor sam.

Dr. Paul A. Offit

Paul A. Offit je priznani ameriški pediater in strokovnjak s področja imunologije, cepiv, infekcijskih bolezni in virologije. V svoji bogati karieri je v znanstvenih revijah objavil več kot 130 člankov, njegov največji dosežek pa je zagotovo sodelovanje pri razvoju rotavirusnega cepiva, ki vsako leto reši ogromno življenj. Je eden izmed zdravnikov, ki javno opozarjajo na škodljivosti alternativne medicine in velik podpornik cepljenja otrok. Prav to je osrednja tematika njegovih knjig.

Knjige se nahajajo v pisarni DŠMM in so seveda na voljo vsem študentom. Več o vsebini knjig (kot tudi o avtorju) si lahko preberete tukaj. Knjige so na voljo za izposojo, vseeno pa si želimo, da vedno najdejo pot nazaj na polico, kjer bodo nanje čakali že naslednji študentje. Verjamemo, da je tematika v tem času zelo aktualna in prav je, da smo študentje medicine razgledani tudi na tem področju. Viri, ki so knjige že prebrali potrjujejo, da so izredno zanimive.

DŠMM vam želi prijetno branje!