Projekt Ljubezen in spolnost se že tri leta ukvarja z osveščanjem javnosti o pomenu varne spolnosti. Zavedamo se pomena odprte in sproščene komunikacije, ki je ne omejujejo stereotipi ali predsodki. Zato na mladim zabaven in dostopen način predavamo o vseh pogledih in straneh spolnosti ter odraščanja. Vendar je tak pristop preveč enostranski. Želeli smo si širšega občinstva v krajšem času, ki bi bilo enako vključeno v predajanje sporočila, kot so mladi na naših predavanjih.

Akcija Varno med zvezde je skupen podvig projekta Ljubezen in spolnost ter Društva študentov Medicine Maribor. Glavni namen je doseči čim več mladih in jih približati konceptu odgovorne spolnosti. S tem ciljem v mislih smo se odločili razviti mobilno aplikacijo Varno med zvezde, ki  bo prvi poskus javnozdravstvene mobilne igre za mlade v našem prostoru. Video igre lahko, če so zabavne in igralcu postavljajo dosegljive izzive, dosežejo pri visoko stopnjo koncentracije in vključenosti ter predajajo pomembna sporočila. Ta potencial bomo izkoristili za prenos sporočila mladim o pomenu varne spolnosti.

Igro bomo izdali v sklopu aktivnosti ob prvem decembru, ko bomo v centru Maribora pripravili velik in odmeven dogodek, ki bo mlade ozaveščal o pomenu varne spolnosti. V ta namen bomo s pomočjo učencev, dijakov in študentov iz širše regije ustvarili največjo živo pentljo na svetu, s 7.000 ali več udeleženci, in se s tem vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov. Razdelili bomo rdeče balone, ki jih bomo hkrati spustili v zrak v znak proslave rekorda. Dogodek bodo popestrile poučno-zabavne delavnice na stojnicah ter koncert z glasbenimi skupinami, standup komiki in nagradnim žrebom za mlade.

Prijava za sodelovanje
Tako preprosto je!

Tukaj nastopiš ti. Za sodelovanje pri tem podvigu potrebujemo zagnane prostovoljce, ki bodo pripravljeni sodelovati z našim projektom in širiti pozitivno sporočilo o zdravem odraščanju in varni spolnosti. Imaš izkušnje, ki bi jih rad delil s svojimi vrstniki ali prenesel na bodoče generacije? Se ti je pri seksu kdaj zgodilo kaj nepričakovano smešnega? Spolnost je zabavna in kot tako jo želimo predstaviti tudi mladim.

Iščemo predvsem predane posameznike in posameznice brez predsodkov, ki jih ni sram se nasmejati in se zabavati ob številnih aktivnostih, ki jih bomo pripravljali tekom prihodnjega šolskega leta. Smo pestra in barvita ekipa, zmeraj za akcijo in pripravljeni deliti nasvete vedoželjnim najstnikom. Si se našel/-a v opisu? Dovolj je čakanja, prijavi se! Naj bo 1. december praznik vseh mladih.

Med drugim iščemo:

  • prostovoljce, ki imajo risarske ali slikarske sposobnosti za grafično oblikovanje igre,
  • programerje,
  • organizatorje dogodka in ostalih akcij projekta,
  • piarovce,
  • psihologe

in tudi vse tiste, ki vas delo v skupini navdaja z zadovoljstom in ste pripravljeni spremeniti svet na bolje. Nekonvencionalni, uporniški in mladostni umi, dobrodošli. Veselimo se sodelovanja z vami!